Audi isi doreste un concurent pentru Murcielago

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 04.02.2009
Potentialul actualului Audi R8 se pare ca nu a fost exploatat la maxim. Inginerii din Ingolstadt isi doresc un motor V12 pe benzina.

Audi a debutat in forta in cadrul Salonului Auto de la Detroit, standul nemtilor gazduind printre altele si cea mai potenta versiune a sportivei R8. Echipat cu un motor V10 de 5.2 litri pe benzina, care livreaza peste 500 de cai putere celor doua axe, supercarul de top reuseste sa obtina rezultate excelente in materie de manevrabilitate si siguranta. Asadar, capitalul de imagine castigat initial de R8 continua sa creasca, R8 V10 devenind deja un succes in randul publicului.

Multi ar fi insa tentati sa creada ca Audi se va opri aici, axandu-se pe derivatii de caroserie sau alte versiuni entry-level. Se pare insa ca inginerii din Ingolstadt sunt de parere ca sasiul lui R8 ofera un potential ce poate fi exploatat chiar mult mai bine de atat. Potrivit unor surse din interiorul Audi, nemtii experimenteaza un supercar si mai puternic, capabil sa lupte de la egal la egal cu Lamborghini Murcielago LP640.

Desi pare greu de crezut ca italienii sau oficialii grupului VAG vor accepta concurenta, ideea unui V12 benzina instalat pe R8 prinde tot mai mult contur.

Ramane de vazut daca cele doua supercaruri vor declansa un razboi civil in cadrul VAG sau daca fiecare constructor se va rezuma la actualul segment.

via | Autoblog

Comentarii (3)

  • Ei, da, ce putea fi mai bun decat un concurent la marca din propria ograda? Astia practic vor sa vanda aceeasi masina sub vreo nshpe branduri, sa deruteze clientul. Bine si-asa. Si inovatia unde-i? Sau acum numai designul conteaza si atat?
    0 0
  • erter
    Pot sa puna ei ce motor vor pe R8, n-o sa fie niciodata concurent pentru Murcielago. Probabil nici nu vor asta, ci doar sa imbunatateasca imaginea Audi.
    Ferrari, Lambo sunt legende si din punctul meu de vedere nu au concurent. Nici macar intre modelele "echivalente" ale celor 2 marci nu este concurenta, pentru ca ori esti Ferrari man si iei F430 de ex, ori esti Lambo man si iei Gallardo.
    0 0
  • PorscheFAN
    R8 VS LP640
    Fie k cel mai bun sa castige ;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru