Audi isi va extinde gama R, primul model nou va fi R4

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 13.11.2008
In urma succesului lui R8, Audi a decis lansarea lui R4 si a inca doua modele din aceasta gama.

Audi si-a dezvaluit planurile privind noile modele din gama R. Constructorul din Ingolstadt va produce trei modele sport cu motor amplasat central. Primul va fi Audi R4, care are o platforma complet noua si va fi pozitionata deasupra modelului TT in gama Audi.

Aceste noi proiecte sunt rezultatul unei presupuse colaborari cu Porsche, companie cu care Audi a mai lucrat in trecut. Daca aceasta colaborare este adevarata, platforma lui R4 va fi folosita pentru noile Porsche Boxster si Cayman.

Audi a produs componente in colaborare cu Volkswagen si Porsche si a dezvoltat o serie de modele in colaborare cu marca din Stuttgart. Cel mai reprezentativ model al colaborarii Porsche-Audi este Audi RS2, extrem de apreciat de fanii marcii.

Pe langa R4, Audi intentioneaza sa produca un concurent pentru inlocuitorul lui Jaguar E-Type, precum si un model bazat pe conceptul R8 V12 TDI, care va fi denumit R10. Porsche va beneficia de aceasta colaborare prin folosirea anumitor componente si motoare Audi, reducand astfel costurile de dezvoltare si productie.

Toate modelele din gama R vor avea tractiune integrala Quattro, avand puterea impartita 40:60 intre punti, in favoarea puntii spate, la fel ca la R8. Motorizarile vor  fi asigurate de motoarele TFSI, modelul de baza urmand sa primeasca o cilindree de 2.0 litri. Noul motor TFSI de 2.5 litri si 335 cai putere va fi disponibil si pe R4 , alaturi de un motor diesel performant precum si unele motoare V6 pe benzina. Cutia de viteze cu sase trepte va fi standard pentru toate modelele din gama, clientii avand optiunea sa aleaga si cutia de viteze S Tronic cu dublu ambreiaj si sapte trepte.

R4 ar putea fi lansat in cursul anului 2011, la scurt timp dupa noile generatii ale modelelor Porsche Boxster si Cayman.

Via | AutoExpress   

 

Comentarii (3)

  • Audiboy:D
    apetsant
    astept cu nerabdare un video cu noul 2.5 TFSI 5 pistoane in linie .. succesorul batranului 2.2 Turbo 20v , sper sa nu`si faca de ras bunicul 2.2 :D
    0 0
  • ??
    Parca se scria Porsche Boxster!!
    0 0
  • fan Audi
    Auzi audiboy: eu cred ca audi le da clasa la toate masinile si nu cred ca osa-si faca de ras bunicul bravo audi bafta in continuare !!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru