Audi pregateste un rival pentru BMW X1: crossover-ul Q1

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 21.01.2009
Audi intentioneaza sa lanseze un crossover bazat pe platforma viitorului model de serie A1. Acesta se va numi Q1 si va rivaliza direct cu BMW X1.

Dupa ce BMW a dezvaluit la Salonul Auto de la Paris conceptul X1 iar Volkswagen a anuntat ca intentioneaza sa lanseze un SUV pe platforma lui Polo, Audi nu sta cu mainile in san. Constructorul din Ingolstadt isi doreste sa lanseze un mini SUV care ar urma sa intregeasca familia Audi pe acest segment.

Modelul va primi indicativul Q1 si va fi dezvoltat pe platforma viitorului A1, mini hatchback-ul urban anticipat de conceptul cu acelasi nume in urma cu doi ani la Tokyo. Dimensiunile nu vor fi foarte mari, lungimea urmand sa totalizeze 3950 de mm. Viitorul Q1 va fi disponibil in doua variante de caroserie, cu trei si cinci usi, pentru a veni in intampinarea cerintelor de pe piata.

Propulsia va fi asigurata de unitatile pe benzina de 1.4 litri TFSI si 125 de cai putere si mai puternicul 1.4 TSi de 150 de cai putere. Pentru cei care prefera diesel-ul Audi va pune la dispozitie un motor de 1.2 litri TDI de 80 de cai putere si o unitate de 1.6 litri TDI de 120 de cai putere.

O data de lansare nu a fost momentan anuntata, insa se pare ca viitorul crossover nu va fi lansat mai devreme de sfarsitul lui 2012.

via | MotorAuthority

Comentarii (3)

  • sigur rivalizeaza cu X1 ?
    daca A1 e destinat sa concureze cu Mini si A3 cu Seria 1, atunci cred ca un Q1 va rivaliza cu Mini SUV in timp ce pentru a concura cu X1 ar trebui sa fie un Q3, nu ?
    0 0
  • asta ar fi un allroad mai smeker si parca mai scurt
    0 0
  • audi
    pe un minijeep sa pui motor diesel de 1.2? astia nu sunt normali la cap... 1.6 e decent dar 1.2? doamne
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru