Audi regandeste strategia pentru modelele RS

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 26.11.2007
Audi anunta o productie mai mare pentru versiunile de performanta RS incepand cu anul viitor.

Esential

5500 de modele R8 intentioneaza sa produca Audi in 2008.
5300 de exemplare RS4 a produs Audi anul acesta.

Dupa ce acum cateva luni va vorbeam despre decizia constructorului din Ingolstadt de a pune capat productiei versiunii de performanta RS4, Audi anunta o noua strategie pentru modelele din aceasta categorie.

Pana in prezent, versiunile de performanta erau lansate abia spre sfarsitul ciclului de viata al unui model iar numarul de exemplare disponibil pe piata era unul destul de mic, Audi intentionand sa pastreze astfel o doza de exclusivism pentru gama RS.

Lucrurile se pare insa ca se vor schimba, Werner Frowein, seful Quattro GmbH anuntand ca versiunile RS vor fi lansate la numai doi ani dupa debutul oficial al modelului standard si ca se urmareste o crestere a numarului de exemplare produse.

In viitorul apropiat Audi pregateste noi surprize in acest domeniu, o versiune de performanta, propulsata de un motor V12 diesel, a deja celebrului Q7, urmand sa-si faca aparitia. Audi nu se va opri insa aici, in plan figurand versiuni ca TT-RS si R8-RS propulsat de un puternic motor V10. Pana atunci insa avem toate sansele sa ne bucuram anul viitor de noile RS6 si RS5.

Anul acesta, numarul vehiculelor de performanta pregatite de Quattro GmbH a insumat 5300 de exemplare RS4 si 4800 de unitati R8.

Pentru anul viitor, germanii si-au propus sa dezvolte 5500 de modele R8, 5000 de unitati RS6 si inca 1000 de exemplare ale defunctului RS4.

Taguri: Audi, Q7, R8, R8-RS, RS4, RS5, RS6, TT-RS

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru