Audi RS7, rivalul lui CLS 63 AMG, va dezvolta 580 CP

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 07.05.2010
Viitorul Audi RS7 va dezvolta 580 CP si ar putea debuta la Salonul Auto de la Paris din 2011. Modelul lupta pe segmentul coupe-urilor cu patru usi de performanta si ii are ca adversari principali pe Mercedes-Benz CLS 63 AMG si Porsche Panamera.

In timp ce noul A7 este in ultimele faze ale procesului de dezvoltare, divizia Quattro Gmbh a celor de la Audi lucreaza din greu la viitorul RS7. Modelul va fi echipat cu un motor V10 bi-turbo ce va dezvolta in jur de 580 CP. Daca vestea aceasta nu v-a surprins, exista posibilitatea ca A7 Sportback si versiunea de performanta a acestuia sa debuteze impreuna la Salonul Auto de la Paris din 2011, ceea ce ar aduce ambele modele pe strazi pana in vara anului viitor.

Audi A7 este realizat pe noua platforma de clasa medie a constructorului din Ingolstadt si lupta pe segmentul “inventat” de Mercedes-Benz CLS. Conationalii de la Mercedes lucreaza si ei la cea de-a doua generatie a lui CLS, care nu va prezenta schimbari dramatice in materie de design, dar va fi schimbat semnificativ in materie de motorizari, manevrabilitate si performante dinamice. Versiunea AMG a lui CLS va avea un rival pe cinste din "ograda" Audi, acesta urmand sa dezvolte circa 580 CP, o valoare impresionanta pentru un model cu patru usi.

Conceptul Sportback din imagine a fost prezentat in premiera mondiala la Salonul Auto de la Detroit din 2009.

Inca de dinanintea momentului respectiv, fanii Audi asteptau un rival pentru CLS din parte constructorului lor preferat. Conceptul prezenta linii noi de design, unele dintre ele fiind materializate pe noul A8, cel mai elocvent exemplu fiind blocurile optice. Fanii BMW mai au de asteptat pana cand vor putea admira un coupe cu patru usi creat in Munchen, versiunea de productie a modelului inspirat din proaspat-prezentantul Gran Coupe Concept urmand sa debuteze undeva in anul 2012.

Via | Autocar

Comentarii (7)

  • Poze spion cu Audi RS7
    Scuze pentru primul link . http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle/AllCars/249476/
    4 2
  • china?
    pff, ce faruri are, sunt facute in china? hahahahahahaha
    1 7
  • coupe? 4 usi?
    din poza postata de cei de la autocar, observam un model mai apropiat de panamera decat de cls.. in continuare cred ca tot cls va fi in fruntea clasei coupe-4doors care pare mai mult o limuzina sport. rs7 si panamera sunt mai degrama niste vw broscutza lungite cu un aparat de tortura in materie de design.. parerea mea. numai bine!
    0 8
  • MDA
    Cel mai frumos coupe cu 4 usi este Passat CC .
    2 5
  • simion
    coupe 4 usi
    de3 acord cu M1...CEL MAI TARE COUPE IN 4 USI ESTE PASSAT CC...in momentul de fata nu vad nicio amenintare din partea nici unei companii la adresa CC-ului.
    0 4
  • p-george
    RS7
    Am citit zvonuri cum ca cei 580 de cai ai viitorului rs7 ar putea fi aspirati nu turbo.

    Oricum daca cei de la audi vor schimba macar o line la masina asta o sa i urasc :)
    3 0
  • china34
    rs7
    audi it's the power.bmw sunt cu mult in urma ar trebui sa mai ia niste lectii de la audi.bft:D
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru