Audi va prezenta o versiune full-hybrid a lui A8 la Geneva

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 12.01.2010
Audi A8 va fi prezentat si intr-o versiune full-hybrid la Salonul Auto de la Geneva. Pentru moment, sansele acestui model de a intra in productie sunt necunoscute.

Noua limuzina premium de la Audi va fi prezentata si intr-o versiune full-hybrid la Salonul Auto de la Geneva. Noul model face parte din strategia celor de la Audi de a dezvolta si introduce in productie vehicule electrice, pentru a evita modelele hibride tranzitorii, ale caror motoare electrice nu au capacitatea de a propulsa vehiculul fara ajutor din exterior. Prin introducerea unui model hibrid in gama A8, Audi are reduce amprenta de CO2 a marcii si ar reusi sa cerceteze modul in care este utilizat acest model pentru a putea estima necesitatile in cazul unei versiuni electrice.

Audi pregateste si un hibrid bazat pe Q5, care va debuta in decursul anului 2010. Audi va lansa opt modele in decursul anului 2010 si spera sa vanda 1 milion de unitati in decursul acestui an. Tinta celor de la Audi este o crestere de 50.000 de unitati fata de valoarea obtinuta in 2009. Anul 2009 a a adus o scadere a vanzarilor pentru cei de la Audi, care a fost compensata de o crestere a cotei de piata. Astfel, Audi a castigat teren in fata competitiei in 2009 si germanii si-au depasit propriile asteptari.

Pe langa versiunea hibrida a lui A8, cei de la Audi vor prezenta si o versiune 100% a lui A8 in decursul acestui an, care nu va intra in productie. Versiunea electrica a lui A8 completeaza conceptul E-tron, care ofera sportivitate si zero emisii, pe cand A8 electric ofera lux si confort fara emisii de carbon.

Via | Autoweek

Taguri: A8, Audi, Concept, Q5, e-Tron, hibrid

Comentarii (3)

  • :))
    abia astept fisa tehnica sa vad ce cuplu are motoru electric, dar cred ca stiu, probabil undeva al 2-3000 NM si 200 de CP. Tare mult as vrea sa vad un cominicat de pesa oficia sa explice clar cum reusec ei din 200 Cp sa scoata 2000 NM, si sigur inginerul care a decoperit/invetat asta va luat premiul Nobel pt. fizica
    3 5
  • NeoGalaxy
    @MCD: Esti prost de bubui amice. Unii dintre noi tot incerca sa va deschida ochii unora ca tine, cum ca diferenta dintre motoarele cu combustie interna si motoarele electrice este o diferente destul de mare, dar se pare ca... cultura este un lucru interzis la tine acasa. Pune si tu mana pe o carte de fizica si vezi cat de mare este diferenta intre principiile de functionare are celor 2 tipuri de motoare.

    P.S. Vezi ca "inventat" se scrie si cu un "n" dupa... "ve" si inainte de "t". Si in caz ca nu stiai,
    2 2
  • @NeoGalaxy
    mda, cultura ta se vede prin felul in care vb, esti foare cult, pardon cu "in" in fata, ar tr sa iti mai iei cateva licente microsoft si vreo 3 mastere in loc sa bantui pe aici

    Daca tu crezi pe astia de la audi ca au facut ei e-tronul ala cu 4500NM, te felicit, ti-se potriveste un citat "esti prost cu diploma", tr sa iti intorc respectul pe care tu il ai fata de mine
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru