Audi vrea să cumpere Ducati cu 850 de milioane de euro

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 13.03.2012
Grupul Volkswagen ar putea avea în curând primul său brand moto. Audi se află în discuţii avansate pentru achiziţionarea companiei italiene Ducati, scoasă la vânzare luna trecută.

Esential

850 de milioane de euro vrea să plătească Audi pentru Ducati.

La mijlocul lunii februarie au apărut primele informaţii despre posibila scoatere la vânzare a constructorului de motociclete Ducati.

Zvonurile s-au adeverit şi acum se caută cumpărători. Cele mai noi informaţii anunţă deja un interes crescut din partea Audi pentru compania italiană, oficialii din Ingolstadt fiind deja în discuţii avansate cu cei de la Investindustrial, actualii proprietari Ducati.

Audi vrea să plătească în total 850 de milioane de euro pentru acţiunile constructorului din Peninsulă şi să încerce astfel înglobarea primei mărci moto în interiorul grupului Volkswagen.

Interesul germanilor pentru marca italiană datează încă din 2008, atunci când Ferdinand Piech, preşedintele consiliului director VW, şi-a exprimat dorinţa de a cumpăra Ducati. Germanii au pierdut însă, atunci, în faţa celor de la Investindustrial, actualii proprietari.

Interesul este reafirmat recent de Martin Winterkorn, CEO-ul grupului VAG, care a declarat că acordă atenţie oricărui brand scos la vânzare.

Audi nu va avea contracandidaţi puternici, singurele informaţii indicând doar un interes din partea indienilor de la Hero MotoCorp, cel mai mare producător de motociclete din India.

via l automotive news

Comentarii (15)

  • Avea si Bmw un segment in care Audi nu exista si hop uite ca va avea:)
    10 2
  • 850 milioane!
    Un fleac, daca stau si ma gandesc la cele 5 miliarde de euro profit NET realizate anul trecut. Cu siguranta Ducati va avea un viitor stralucit de aici inainte, daca ne gandim la evolutia Lambo dupa ce au fost achizitionati de Audi.
    12 2
  • @C-G-C
    Cum stam la vanzari pe februarie ? Eu nu inteleg cum AUDI cumpara ducati, VW a cumparat AUDI deci ducati este a lu VW
    3 1
  • Vanzarile sunt interesante :)
    Deci daca in ianuarie BMW a vandut doar cu 100 de masini mai mult, in februarie stam cam asa:
    1.BMW - 107,359
    2. Audi - 106,600
    3. Mercedes - 95,647

    Sa vedem ce impact va avea noul A3.
    3 2
  • Bmw s-a distantat la aproape peste 700 de unitati pt ca au inceput vanzarile seriei 3, nu cred ca Audi A3 va fi suficient, in conditiile in care va aparea si seria 3 Touring anul acesta si cel putin o noua caroserie pt seria 1, coupe-ul cred.
    4 1
  • Crysty
    Audi
    Audi sa intre in F1 apoi sa se implice in motociclism!
    1 6
  • jiji cocalaru
    astept varianta ducati tdi
    11 6
  • Prieteni
    BMW a dezvoltat Departamentul de motociclete singuri nu au cumpărat pe nimeni .
    Mia plăcut gluma cu Ducatti TDI :))
    9 3
  • 123456789
    doar un trepanat putea sa debiteze o asemenea prostie!
    3 5
  • AndreiRN
    Performante
    Da, doua firme de performante dar niciuna nu face un produs fiabil.
    A tunat si ia adunat.
    2 3
  • Eu cred ca Automarket ar pierde jumatate din "comentatorii de serviciu" daca ar inlocui introducerea codului cu scrierea corecta a cuvintelor "ia" si "Mia", in cazurile de mai sus:)

    In timp ce unii vad Ducati Tdi si F1, altii se gandesc doar la business:)
    5 3
  • AndreiRN
    Real
    Pai in viata unii cred si merg la biserica sau se numesc creduli si alti stiu si conduc lumea asta pe calea aleasa de ei.
    1 3
  • @ANDI
    alde Bucuresti , lasatio mai moale cu gramatica voastra .
    .
    parca nu am fi pe un site dar la examenul de bac :).
    voi habar nu aveti de sua, germania sau japonia dar va dati cu parerea .
    3 2
  • @dan_grc
    Au un avans de 759 pe februarie si 100 pe ianuarie deci 859, deocamdata este o diferenta mult prea mica. Apropo de subiect, AUDI cumpara ducati mai mult de imagine, oricum toate sunt VW.
    4 2
  • superuser
    Traduce VAG si apoi da-ti cu parerea la fel ca multi altii de aici, toti comentam de vanzarile audi, bmw etc si noi conducem logan, mai bine v-ati abtine de la comentarii inutile, cand o sa ai in istoric numai audi sau numai bmw etc te asteptam cu pareri pro sau contra!
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru