Ducati este de vânzare. Mercedes şi VW sunt printre posibilii cumpărători

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 14.02.2012
Producătorul de motociclete Ducati este scos la vânzare de fondul de investiţii Investindustrial Holdings. Mercedes, Volkswagen şi Mahindra sunt numele care şi-au exprimat interesul pentru preluarea companiei.

Agitaţie mare în industria vehiculelor pe două roţi. Ducati, producătorul italian de motociclete, este de vânzare. Se pare că fondul de investiţii care administra compania, Invesindustrial Holdings, a decis să se despartă de constructorul italian.

Ofertele nu au întârziat să apară. Potrivit omului care a condus destinul Ducati în ultimii şase ani, Andrea Bonomi, interesul pentru acţiunile constructorului de motociclete este extrem de ridicat, fiind înregistrate oferte din partea unor producători importanţi din Europa, Asia şi America.

Surse neoficiale au confirmat nume mari pe lista celor interesaţi. Printre ei se numără Mahindra, producătorul indian de automobile şi motociclete, conglomeratul german Volkswagen, constructorul premium Mercedes şi chiar rivalii acestora de la BMW.

Bavarezii au ieşit repede la rampă cu un comunicat de presă în care precizează că nu sunt interesaţi de Ducati, preferând să îşi concentreze atenţia asupra propriei divizii de motociclete.

Rămân pe listă Mahindra, VW şi Mercedes, nume mari din industria auto, capabile să investească sume generoase în dezvoltarea de produse noi, competitive.

via | autoblog

Comentarii (9)

  • vw
    Castiga vw. De mult vroiau asa ceva.
    10 8
  • Constantin
    Mercedes
    Sau mai bine Mercedes, avand colaborarea la modelul Diavel AMG Edition.
    8 5
  • AMG si Ducati
    Daca ati citit presa in mod regulat stiti ca AMG/Mercede si Ducati deja de mai bine de un an isi promoveaza produsele impreuna in unele campanii si evenimente, AMG fiind de altfel si un sponsor principal al echipei Ducati in MotoGP.

    Cea mai logica achizitie ar fi de catre AMG/Mercedes.

    VW inca nu a terminat achizitia Porsche, desi Audi a avut profit mare, nu stiu daca Ducati este on the top of their wishlist.

    Ar fi interesant ca Mercedes sa cumpere Ducati pentru ca asa (fingers crossed) Ducati ramane cu un producator premium care vede deja sinergii.
    12 2
  • @Gabi
    Gogule, ce treaba are logica aici ? Cine plateste cel mai mult primeste actiunile. E o regula nescrisa:) Highest bidder always wins !
    4 4
  • Opinie
    Avand in vedere trecutul recent comun, Mercedes pare favorita sa preia Ducati. Eu cred ca nu trebuie subestimati Mahindra care e o companie foarte ambitioasa. Eu unul cred ca sansele sunt 55%-45% in favoarea Mercedes insa ele se pot inversa.
    1 0
  • Lamborghini si Ducati ...
    Daca Mercedes dorea sa cumpere Ducati, proprietarul Ducati nu mai facea acest anunt public ci continua tratatativele cu Mercedes in mod privat, ulterior facandu-se anuntul . Ori Mercedes nu doreste sa cumpere Ducati ( multumindu-se doar cu actualul parteneriat de imagine ) ori pretul cerut de italieni este prea mare . Parerea mea este ca Ducati va fi cumparat de VW Group prin intemediul Lamborghini asa cum a procedat si in cazul Italdesign .
    11 2
  • @Radu
    Are logica ce spui. Investindustriali este un fond Private Equity si sunt interesati intr-un good "return/exit" al investiei de aceea vor cauta intradevar the highest bidder.
    In acelasi timp mercedes nu poate sa fie multumit de parteneriatul care il au pana acuma cele doua companii. Daca VW sau indienii cumpara Ducati, nu vad AMG sa continue acest parteneriat pentru ca noi cumparatori vor incerca sa alinieze Ducati in directia unor sinergii cu marcile lor.
    Un fond private equity nu vinde la pret redus la nimeni pe "ochi frumosi" si nici mercedes nu ar plati orice pret, asa ca e mai echitabil pentru amandoi sa vada care e "pretul pietei" in functie de cumparatori.
    1 0
  • @ gabi
    Daca se va ajunge la un "razboi" al ofertelor nimeni nu poate concura cu VW Group din mai multe motive . Pe 10 martie 2012 VW Group va prezenta rezultatele financiare pe anul 2011 iar profitul estimat este de 15 miliarde euro ! Insa motivul cel mai puternic este dat de cel ce conduce destinele VW Group si anume Ferdinand Piech . Nici un concurent al VW Group in cursa pentru Ducati nu are in conducerea sa cineva atat de puternic ca Ferdinand Piech care sa se impuna fara probleme in fata consiliului de administratie ( ex. Bugatti Veyron exista pe piata numai si numai datorita lui Ferdinand Piech ) . Daca in 1985 Ferdinand Piech nu a cumparat Ducati in 2012 cand va implini 75 ani nu cred ca va rata aceasta opurtunitate ( http://www.worldcarfans.com/10804171536/volkswagen-chairman-piech-wants-motorbike-brand ) .
    8 1
  • @ Rady
    Articolul pe care il citezi este din 2008 buddy...
    Pe vremea aceea Porsche era gata sa pape VW, intre timp s-au inversat lucrurile si inca VW nu a efectuat achizitia Porsche completa.

    Om trai si om vedea.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru