Audi vrea să fie liderul pieţei de vehicule electrice premium până în 2020

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 25.11.2010
Audi intenţionează să devină lider de segment în ceea ce priveşte vehiculele electrice premium. Nemţii estimează că vor avea nevoie de zece ani pentru a realiza acest obiectiv.

Cei de la Audi pregătesc multe noutăţi în gama lor în următorii zece ani. Printre acestea sunt incluse atât vehiculele electrice, cât şi hibrizii. Anul 2014 va marca debutul unui hibrid plug-in în gama Audi, iar un vehicul electric de serie ar trebui să fie introdus chiar mai devreme. Gama de vehicule ecologice de la Audi va ajunge şi în segmentul limuzinelor de lux, fiind în discuţie o versiune electrică a lui A8 şi o versiune hibridă a lui A6.

Primul hibrid din gama Audi va fi Q5, care va debuta în martie 2011 la Salonul Auto de la Geneva în versiunea de producţie. Audi Q5 Hybrid oferă 245 CP şi 480 Nm şi promite un timp de numai 7.1 secunde pentru accelerarea de la 0 la 100 km/h. Potrivit oficialilor mărcii din Ingolstadt, modelul poate să parcurgă trei kilometri în modul 100% electric cu o viteză de 60 km/h, în timp ce viteza maximă în modul electric este de 100 km/h. Trenul de propulsie hibrid îi conferă lui Q5 Hybrid emisii de CO2 de numai 170 grame pe kilometru.

Potrivit primelor informaţii, A8 Hybrid va primi acelaşi sistem de propulsie hibrid ceva mai târziu. Modelul A8 a fost deja prefigurat în versiune hibridă de un concept care a debutat anul acesta la Salonul Auto de la Geneva.

Alături de acesta, Audi a prezentat A1 e-tron, un vehicul electric echipat cu un motor rotativ care funcţionează pe post de generator pentru extinderea autonomiei. Planurile constructorului din Ingolstadt sunt mult mai ambiţioase însă, nemţii dorind ca vehiculele hibride şi electrice să reprezinte între 5 şi 30% din vânzări în 2020, ceea ce i-ar transforma în lideri de piaţă pe segmentul vehiculelor electrice premium.

Via | Autoblog.it

Comentarii (1)

  • Cronologie
    Nu inteleg de ce stirile nu apar in ordine cronologica, deoarece stirea asta a aparut ulterior drive test-ului cu Skoda si totusi apare dedesubt. Si am mai observat de multe ori chestia asta care pt mine este destul de enervanta.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru