Audi vrea să-şi schimbe limbajul de design

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 25.11.2011
Cei de la Audi vor să schimbe complet aspectul modelelor din gamă. Noul limbaj de design se va numi AQR şi seminifică "Audi Quattro Sports Cars".

Stefan Sielaff, şeful departamentului de design de la Audi, a declarat într-un interviu acordat celor de la Autocar că va schimba design-ul modelelor din Ingolstadt. Astfel, fiecare categorie de model va avea un design special, împărţit în felul următor: berlinele şi hatchback-urile vor avea un design în aceeaşi temă, SUV-urile vor avea un design mai dur, iar modelele sport vor avea un design distinctiv. Fiecare categorie de model va avea valori specifice de design, care implică o variaţie în modul în care este înclinată grila faţă, forma blocurilor optice şi suprafaţa caroseriei.

"Ştim că unii oameni cred că berlinele noastre seamănă între ele şi lucrăm de ceva vreme la un proiect care să schimbe asta. Ne vom concentra în principal pe proporţiile modelelor respective. Vor exista diferenţe semnificative îtnre modele, cum ar fi modul în care grila faţă se întâlneşte cu farurile, iar multe detalii de design vor fi diferite. Nu vom face niciun compromis.", a declarat şeful de design de la Audi, Stefan Sielaff.

Viitoarele SUV-uri de la Audi vor avea o grilă faţă mai "dreaptă", care va sta perpendicular faţă de sol. Între timp, berlinele şi hatchback-urile din gamă vor avea o grilă înclinată înspre parbriz, pentru a le diferenţia. Cei de la Audi se gândesc şi la modificări estetice între modelele diesel şi modelele pe benzină, sau la modificări de aspect între modelele electrice şi cele alimentate cu combustibili fosili.

Designerul şef de la Audi a dat drept exemplu diferenţa dintre o locomotivă diesel şi o locomotivă electrică în termeni de design.

Familia de modele sport de la Audi, notată cu R, va primi şi ea modificări estetice, dar acestea nu au fost specificate. În prezent, modelele sport sunt cele care se diferenţiază cel mai uşor de omologii lor din gama Audi. Noile modificări din gama Audi vin ca o rezolvare din faşă a viitoarelor probleme din viitor, când constructorul va lansa mai multe modele de nişă în următorii ani şi va trebui să le integreze în gamă din punct de vedere estetic.

Via | Autocar

Comentarii (8)

  • dl profesor
    mult le-a trebuit...ca nu-ti mai dai seama decat ca e audi.... ce model?...trebuie sa citesti pe spate!
    18 7
  • Nu sa-si schimbe Design-ul...
    ...dar sa faca un Design diferit pentru toate modelele!
    4 5
  • este o miscare logica - mercedes face deja asta de cativa ani (vezi C-E-S cum sunt diferite bine de tot una de alta) si nu le merge tocmai rau, mai ales pe segmentele unde preturile (si marjele de profit) sunt semnificative.

    .. sunt curios cum vor arata noul 7 si noul S ... daca vor fi un 5 sau E mai mare ..
    5 4
  • @unckle
    C-E-S
    E-ul ar putea sa primeasca un face pe viitor.
    2 3
  • serios?
    " ca o rezolvare din faşă a viitoarelor probleme din viitor"
    5 3
  • :)
    Era si timpul. Probabil ca se stia treaba asta demult, insa au preferat sa-si pastreze liniile conservatoare pt cat mai mult timp tocmai pt a nu risca o scadere a vanzarilor. Cred ca "au tras" de designul actual maxim posibil si schimbarea era evidenta, mai ales ca la noile modele Audi, desi foarte mult evoluate, lipsea efectul de wow. Cel mai probabil noul A3 se ve incadra in designul actual, insa odata cu viitoare generatie A4 se va trece la altceva.
    8 3
  • care design?
    3 1
  • @je
    Actualul Design:
    www.automarket.ro/masini-noi/audi/

    @Automarket
    Degeaba, oricum au stricat a4-ul si a5-ul...
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru