Automobilul Dacia Logan cu numărul 1.000.000 a părăsit astăzi fabrica

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 12.10.2010
Dacia aniversează producţia a 1.000.000 unităţi Logan în şase ani de producţie la Mioveni. Exemplarul aniversar a fost livrat unei cliente din Bucureşti.

Dacia a produs un milion de exemplare ale modelului Logan la fabrica sa din Mioveni. Modelul aniversar este un Logan berlină, de culoare albă, echipat cu un motor Euro 5 de 1.2 litri şi 75 CP, care a fost livrat unei cliente din România. Exemplarul aniversar vine la şase ani de la debutul lui Dacia Logan pe piaţa din România, timp în care Logan a fost oferit treptat în patru versiuni de caroserie diferite. Acestea sunt berlină, MCV, Van şi Pick-Up.

Logan a fost oferit, treptat, cu şase variante de motorizare, dintre care patru sunt pe benzină. Astfel, motoarele 1.2 16v, 1.4 MPI, 1.6 MPI şi 1.6 16v compun gama de motoare pe bezină oferite alături de Logan. Gama de motorizări diesel este cuprinsă de două unităţi dCi de 1.5 litri care furnizează 70, respectiv 85 CP. Prima versiune a lui Logan diesel oferea 65 CP. Cei de la Dacia oferă şi două versiuni GPL ale lui Logan, care pleacă din fabrică cu o asemenea instalaţie destinată reducerii costurilor de carburant şi a emisiilor poluante.

Până în data de 12 octombrie 2010, cea mai populară versiune a lui Dacia Logan rămâne berlina, produsă în 636.212 exemplare. Pe locul doi vine preferatul europenilor, Logan MCV, iar locul trei este reprezentat de Logan VAN, cu doar 32.324 de unităţi.

Cel mai puţin popular membru al familiei Logan este modelul Pick-Up, construit în doar 19.326 de exemplare.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA LISTELE DE PREŢURI, SPECIFICAŢII ŞI DOTĂRI ALE MODELELOR DACIA

Via | Dacia

 

Comentarii (5)

  • la mai multe...
    36 1
  • 1000000 de golani, inmultit cu 1000E care raman, prin diferite cai, in Romania egal 1miliard ... ca sa finanteze cele 70 de miliarde luate cu imprumut de afara ( 25 de populatie, si restul de "mai marii nostri" ).
    Concluzie : ne mai trebuie 69 de fabrici de masini ( 68 daca luam in calcul ca Ford o sa inceapa productia in 2011 la modul serios ).
    cum zicea si cloegul de mai sus : "la mai multe", "pe an", as adauga eu :)
    30 2
  • Felicitari Dacia!
    22 1
  • Dacia
    buna ....rea, se pare ca Dacia isi face treaba
    21 1
  • Bravo Dacia
    Felicitari tuturor romanilor care lucreaza la Dacia. si tuturor romanilor care sufera pt TAXA AUTO sustinuta de Renault-Dacia, le doresc sa-si inscrie masinile SH in Polonia :D
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru