Avanpremiera: BMW Seria 7

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 22.02.2008
BMW anunta viitoarea generatie a modelului Seria 7: versiune hibrid, V8 biturbo, V8 turbodiesel si cutie automata ZF in 7 trepte.

Esential

2005 este anul lansarii actualei generatii a modelului BMW Seria 7.

BMW a prezentat astazi conceptul X5 Vision Efficient Dynamics, primul X5 ecologic prelucrat de casa bavareza. Oficialii germani au anuntat ca primul vehicul de serie hibrid din gama lor nu va fi SUV-ul X5, ci viitoarea generatie a modelului Seria 7.

Noul BMW Seria 7 va fi lansat in a doua jumatate a acestui an. Totusi, un purtator de cuvand de la BMW a afirmat ca versiunea hibrid a limuzinei Seria 7 nu va fi disponibila pe piata in urmatorii doi-trei ani.

Viitoarea Seria 7 hibrid va fi propulsata de un motor pe benzina aflat in coneziune cu un generator electric montat direct pe cutia de viteze. Motorul electric va fi alimentat de baterii pe lithium-ion si va fi dotat cu tehnologia Brake Energy Regeneration.

Inovatiile care vor fi aduse de viitorul model Seria 7 nu se opresc la capitolul ecologic. BMW a promis pentru noua generatie a limuzinei un V8 biturbo si un V8 turbodiesel. De asemenea, cutia automata ZF in 7 trepte isi va face debutul pe cel mai avansat model din patrimoniul BMW.

Via | BMW
Taguri: BMW, Seria 7, X5

Comentarii (14)

  • ShArKy
    aduce a rechin
    marfa
    0 0
  • 7?
    io stiam ca vor lansa cutia cu 8 trepte....
    0 0
  • AndreiRN
    Concurenta
    Daca Toyota a produs deja asa ceva in Lexus LS600 trebuie sa incerce si cei de la BMW dar ei mai au pana invata sa faca motoare fiabile.
    0 0
  • da
    De acord cu AndreiRN !!!
    0 0
  • germancarsfan
    Fiabilitate...
    Fiabilitate Toyota :) Cate Toyote vechi (si cat de vechi) vezi pe strazi si cate Mercedesuri si BMW-uri ?. Marketing bullshit. Probabil v-ati grabit sa cumparati Toyota pt. ca 'nu se strica niciodata' sau pt. ca e pe primele locuri in topuri de genul JD Power nu? Sau aveti niste experiente personale anterioare in care vi s-a demonstrat asta? Poate bunicii vostri au avut Toyote care merg si acum :))?
    0 0
  • ba voi ati innebunit?
    cum poti sa critici motoarele bmw mah? ia uita-te in ultimii 3-4 ani, cine sunt marii premiati la motoare? nu cumva bmw? de la seria 3..cu motoare de 2 l, daca mai tin bine minte, pana la cel de pe m3 si de pe m5,m6, care in ultimii ani tot timpul au iesit pe primul loc. legat de fiabilitate...am auzit de curand ca cineva si-a cumparat bmw (la bord: 180.000 km) si cand i-a verificat avea 600.000....si inca mergea bine...deci...nu mai comentati voi atat...sunt de acord ca masinile din zona asia sunt fiabile..dar sa nu mai moara capra vecinului....
    0 0
  • poza...
    poza e d fapt cs concept nu seria 7 sau mi se pare mie?
    0 0
  • Toyota vs. BMW
    @germancarsfan: ce spui tu este relativ la Romania. Daca ajungi prin tarile din Asia, de exemplu, ai sa vezi ca modelele Toyota, noi si vechi, reprezinta peste 50% din masinile de pe strada. Si in Europa si in State Toyotele vechi si noi sunt prezente in numar foarte mare. Romania este o piata in crestere, pentru un producator - Toyota, care vine de la 10.000km distanta. In schimb masinile germane vin de la doi pasi si e normal sa fie mult mai raspandite in Romania.Acel marketing bullshit se refera la rapoartele centralizate de service world-wide care arata ca Mazdele si Toyotele au cele mai putine probleme de service (8% respectiv 10% din masini ajung in service pe durata vietii lor pentru alte motive decat verificari periodice), iar BMW si Mercedes sunt pe locurile 9-10 cu aproximativ 20%. Aceste rapoarte nu se refera strict la fiabilitatea motoarelor, ci la fiabilitatea intregii masini.
    0 0
  • just me
    Al3x are dreptate defapt e conceptul cs
    Al3x are dreptate defapt e conceptul csiar stiri inventate..nimic nou..
    0 0
  • Toyota
    @germancarsfan
    Mai baiatule, tu nu stii ce vorbesti. Pai ia mergi tu in Asia, SUA, Canada sa vezi cate toyote si in general cate masini japoneze sunt. Pai la noi cine crezi ca merge tocmai in tarile alea ca sa isi ia o masina? Nu mai mentionez ca mai sunt si taxe. Plus ca de abia in ultimii ani reteaua de dealeri s-a dezvoltat, japonezii nu erau interesati de Europa de est.
    0 0
  • Mircexx
    masini japoneze
    Vad ca va tot contrati pe probleme de fiabilitate, dar nimeni nu vine cu argumente/ceva concret. Daca tot este sa aruncam supozitii in aer, va spun parerea mea, parere impartasita de majoritatea analistilor pietei auto, precum si de oamenii care gandesc strategiile in cadrul concernelor auto: daca cineva spune ca motoarele nemtesti nu sunt fiabile, GRESESTE! Daca cineva spune ca motoarele japoneze, in special cele de Toyota, nu sunt fiabile, GRESESTE! Daca doriti sa vedeti un clasament specializat al ultimilor ani, impartit pe categorii, va invit sa accesati http://www.ukintpress.com/engineoftheyear/previous04.html (apropos de discutia de mai sus, BMW si Toyota par a fi cele mai premiate motoare). Concluzie: in cazul competitiei dintre cele doua marci, diferenta este data de gust, de pret, de performante, de aspect exterior/interior, etc...in nici un caz nu de calitate.PS: masina din imagine este BMW CS Concept prezentata in 2007 la salonul de la Shanghai.
    0 0
  • Toyota
    Daca tot ii laudati atat pe cei de la Toyota, ar trebui sa cititi si stirile de mai jos "Toyota face recall de 470.000 vehicule" (http://www.automarket.ro/stiri/toyota-face-recall-de-470000-vehicule-7072.html) -> probleme la motor."Fiabilitate slaba la Toyota: recall de 215.000 unitati"(http://www.automarket.ro/stiri/fiabilitate-slaba-la-toyota-recall-de-215000-modele-8054.html) -> probleme la alimentareCam multe re-call-uri pt asa o firma de exceptie.
    0 0
  • cristiviena@yahoo.com
    toyota
    Land Cruiser este masina de teren pe care o poti compara cu un caine credincios . Nu te lasa niciodata . Are prestigiul pe care si-l bine merita . Daca romanii ar face o autobanda de la noi pana pe Luna , am senzatzia ca as putea ajunge dintr-o bucata".Desigur , cu Land Cruiseru-l meu ! viva japan !!!
    0 0
  • TANU BMW
    BMW ruls
    cica Toiota vs Bmw .Pretine nici in vis nu vei avea parte de asa ceva NU exista comparatie si nu va exista NICIODATA TOIOTA pisate de masini INSA BMW pisicutza ursulet si.... rechin sa mori nu alta
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru