BAIC va produce vechiul Saab 9-5 in China

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 10.11.2009
Chinezii de la BAIC au obtinut utilajele necesare productiei vechiului Saab 9-5 in fabricile lor din China. Productia va demara abia in aprilie 2010, cand Saab va introduce noul 9-5 pe piata.

Suedezii de la Koenigsegg vor colabora cu chinezii de la BAIC pentru a produce vechiul Saab 9-5 in China, in scopul comercializarii acestuia pe piata respectiva. Cei de la Beijing Automotive Industry Holding Co. i-au ajutat pe cei de la Koenigsegg sa achiztioneze marca Saab, prin intermediul achizitiei unui pachet de actiuni Koenigsegg. Desi Saab este distribuit deja in China, cei de la BAIC ar putea sa ofere modelul 9-5 la un pret mai redus si sa ii confere o imagine buna pe piata chinezeasca.

Daca planul celor doua corporatii va decurge asa cum au stabilit intial, chinezii de la BAIC vor dubla numarul de dealeri Saab din China, atingand 30 de reprezentante. Productia chinezeasca a vechiului Saab 9-5 va costa mai putin si le va oferi chinezilor posibilitatea de a comercializa modelul 9-5 in numere mari pe piata din China.

Chinezii au deja matritele si toate elementele necesare productiei lui 9-5, pe care le-au primit in schimbul achizitiei actiunilor Koenigsegg. Productia vechiului Saab 9-5 in China ar putea incepe abia in luna aprilie, dupa ce suedezii de la Saab vor lansa noul 9-5.

Saab va pasi astfel in randul constructorilor de automobile care au o divizie separata in China, care ofera modele dedicate acestei piete.

Via | Autoblog.it

Comentarii (4)

  • GM Big Fan
    RIP Saab!
    2 4
  • trsit
    remember rover!!
    4 0
  • ho ma
    Ho ma, asta se va fabrica in china SUB LICENTA Saab!
    3 0
  • Mircea
    Strategie de business
    Foarte tari astia de la Koenigsegg; in schimbul unor matrite pe care oricum nu le mai foloseau au obtinut niste fonduri care sa-i ajute la achizitionarea Saab-ului.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru