Bentley aşteaptă lansarea unui al treilea model în gamă

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 19.01.2011
Bentley va caută să îşi sporească vânzările prin introducerea unui model complet nou. Acesta ar urma să devină a treia opţiune din gama constructorului britanic.

Salonul Auto de la Detroit a fost văzut de mulţi constructori auto şi ca o scenă potrivită pentru a face declaraţii importante privind viitoarele modele. Franz-Josef Paefgen, fostul preşedinte executiv al Bentley, a profitat şi el de ocazie pentru a anunţa că gama constructorului de lux se va îmbogăţi cu un al treilea model.

Responsabilitatea dezvoltării şi lansării acestuia îi va reveni noului CEO, Wolfgang Durheimer, proaspăt instalat în funcţie cu ocazia salonului american. Nu există însă, momentan, informaţii despre tipul modelului care îşi va face loc în gama constructorului de dincolo de Canalul Mânecii.

O serie de publicaţii s-au grăbit să speculeze intenţiile britanicilor, vehiculând mai multe variante: o berlină de lux cu linii coupe, bazată pe platforma lui A7, un crossover sportiv de tipul lui Porsche Cayenne, dezvoltat pe aceeaşi platformă şi chiar o berlină cu propulsie hibridă, produsă într-un număr redus de exemplare.

Informaţiile sunt întărite de Mathias Muller, preşedintele consiliului de administraţie Porsche, care a vorbit despre posibilitatea unei sinergii între cele două branduri, având la bază platforma actualului Panamera.

În ambele cazuri ar fi vorba despre un model GT cu trei uşi.

În cazul modelului semnat de Bentley, eticheta de preţ se va situa sub cea a actualului Continental. Modelul va reprezenta astfel cea mai ieftină alternativă din gama britanicilor, un GT de lux, care costă cu puţin peste 100.000 de euro. Bentley speră astfel să îşi atragă noi clienţi.

via | autoblog

Comentarii (5)

  • deci bentley are doar 2 modele la vanzare???
    Mulsanne , Brooklands , Azure , Continental GT/C , Flying Spur...eu zic ca au deja mai mult de 3!
    4 4
  • Cat de mult se straduiesc cei de la VW sa vanda mai mult Bentley decat RR, nu reusesc. Este si normal vii pe piata cu Muslane care este o copie RR foarte urata.
    4 8
  • @alinusu
    aici nu este vorba despre un model, ci de platforme: mulsanne, brooklands, azure sunt derivatii ale aceleiasi platforme iar continental si continental flying spur sunt construte pe o a doua platforma
    6 0
  • @ ALEX
    Bentley vinde anual dublu fata de Rolls-Royce .
    1 0
  • @ @ ALEX
    Nu stiu anii trecuti, dar in 2010, a vandut mai mult ca Bentley.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru