Bentley lucrează deja la versiunea de producţie a SUV-ului său

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 12.03.2012
Primul SUV de la Bentley nu o să arate exact la fel ca EXP 9F Concept, spun cei de la WhatCar?. Englezii susţin că Bentley lucrează deja de la o versiune de serie, care va fi mai conservatoare.

Bentley EXP 9F, primul SUV dezvoltat de marca din Crewe, va primi o versiune de serie în 2015. Spre deosebire de conceptul adus la Salonul Auto de la Geneva, versiunea de serie va avea un aspect mult mai conservator, spun cei de la WhatCar?. Mai precis, modelul va avea proporţii tradiţionale de SUV şi nu va prezenta atât de multe elemente retro. În schimb, blocurile optice rotunde şi proiectoarele rotunde rămân prezente în partea frontală a modelului. Cu toate acestea, blocurile optice vor fi mutate mai aproape de centrul grilei, iar dimensiunile lor vor fi reduse faţă de cele care echipează conceptul.

La nivel oficial, EXP 9F rămâne un concept, dar cei de la Bentley le-au spus celor de la WhatCar? că versiunea de serie a acestui model este aşteptată să debuteze pe piaţă în 2015. Exponatul de la Salonul Auto de la Geneva era echipat cu un motor W12 alimentat cu benzină, care furniza în jur de 600 CP şi avea o transmisie automată cu opt trepte. O eventuală versiune de serie ar costa aproape 200.000 de euro.

Cei de la Bentley spun că un SUV ar fi necesar în gama lor pentru a răspune nevoilor clienţilor din Rusia, China şi Orientul Mijlociu.

Aparent, clienţii de pe pieţele respective doresc un SUV de lux cu un ampatament mare, care să le ofere un nivel ridicat de spaţiu pentru picioare. Platforma acestui SUV va fi împrumutată ulterior de viitorul Audi Q7 şi de viitorul Porsche Cayenne, spun cei de la WhatCar.

Via | Whatcar

Comentarii (1)

  • iiiihh
    Daca ar exista o lege impotriva urateniei, asta cu siguranta ar primi detentie pe viata sau pedeapsa capitala... horror masina!
    20 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru