Bertone scoate la licitaţie cinci concepte unicat din cauza problemelor financiare

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 04.04.2011
Bertone scoate la vânzare o parte din propria istorie. La licitaţie intră implicit conceptul din care s-a născut Lancia Stratos şi alte trei prototipuri Lamborghini.

Faimoasa companie italiană Carozzeria Bertone a anunţat că va scoate la licitaţie şase prototipuri în cadrul Concursului de Eleganţă de la Villa d'Este, care va avea loc în 21 mai. Conceptele-unicat vor fi scoase la vânzare din cauza problemelor financiare pe care le are Muzeul Bertone.

Cele şase piese de muzeu - pe care presa italiană le plânge, ele făcând parte din patrimoniul auto cultural al Italiei - vor avea preţuri între 60 de mii şi două milioane de euro. Suma totală minimă pe care Bertone vrea s-o strângă în urma licitaţiei în care intră concepte produse în anii '60-'70-'80 este de 4.5 milioane de euro.

Cel mai valoros dintre exponatele scoate la licitaţie este superbul Lancia Stratos 0, conceptul care a inspirat celebrul model de serie al celor de la Lancia care a reuşit să iasă în evidenţă în anii '70 în Campionatul Mondial de Raliuri. Preţul pe care îl va cere Bertone pentru acest prototip este de două milioane de euro. Pe locul al doilea ca valoare în licitaţia de la sfârşitul lunii mai va sta conceptul Lamborghini Marzai (estimat la 1.5 milioane de euro), desenat în 1967 de Marcello Gandini.

A treilea concept scos a licitaţie de Bertone este Chevrolet Testudo, unicat a cărui valoare ajunge la 700.000 de euro.

Acesta este desenat de Giogetto Giugiaro şi are o caracteristică tehnică interesantă: parbrizul şi plafonul sunt o singură piesă, acestea putând fi demontate. În sfârşit, celelalte trei concepte care vor părăsi Muzeul Bertone pentru a ajunge pe mâna colecţionarilor înfocaţi vor fi Lamborghini Bravo (1974, evaluat la 150-200 de mii de euro), Lamborghini Athon (1980, desenat de gandini, evaluat la 150-220 de mii de euro) şi Lancia Sibilo (1978, evaluat la 60-100 de mii de euro).

via | Motori

Comentarii (4)

  • dragster
    bertone
    Foame de bani. Criza asta.....
    2 2
  • ce oribilitati
    nu-i de mirare ca bertone s-a dus
    1 6
  • :P
    Lambo Marzal nu Marzai
    1 0
  • ha ha ha
    ha ha ha
    Tot respectul pentru Bertone...sunt inaintea multora...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru