Blaupunkt pregateste un sistem radio auto prin internet

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 05.01.2009
Statiile radio care se pot asculta pe internet vor fi disponibile in curand si in masini, printr-un sistem dezvoltat de Blaupunkt si miRoamer.

Radioul prin internet, unul dintre visurile soferilor care petrec foarte mult timp la volanul masinii lor, este aproape de realitate. Compania germana Blaupunkt si firma specializata in internet radio miRoamer au anuntat ca vor scoate pe piata primul sistem radio pentru masina ce va putea accesa live statiile care transmit prin internet. In momentul realizarii sale, pachetul va deveni prima aparitie de serie in acest domeniu. Unii constructori realizasera anterior sisteme asemanatoare, care insa aveau nevoie de conexiune prin telefon si GPRS pentru a putea transmite posturile disponibile prin internet.

Avantajul unui astfel de pachet este dat de faptul ca utilizatorii vor avea acces la cateva mii de radiouri grupate pe genuri muzicale sau pe tipuri de stiri. Abordarea acestora se va putea face prin simpla apasare a unui buton, soferii putand, conform producatorilor, "sa acceseze statii AM/FM sau miile de statii radio care difuzeaza via internet" fara niciun fel de probleme.

Avantajul sistemului Blaupunkt va fi usurinta cu care acesta poate fi utilizat.

Reprezentantii miRoamer afirma de altfel intr-un comunicat ca acesta a fost scopul principal al celor doua companii producatoare atunci cand au pus la cale o colaborare: "Utilizatorii vor sa urce in masina si sa porneasca. Nu isi doresc gadget-uri terte sau cabluri aditionale prin care acestia sa acceseze muzica si informatii".

Nu se cunosc insa, in acest moment, preturile de utilizare a noului sistem. Conform Blaupunkt, sistemul urmeaza sa fie disponibil in viitor ca optiune de serie pe modelele unor producatori de renume mondial. Marcile si modelele la care compania germana face referire sunt inca necunoscute. Printre producatorii care colaboreaza astazi cu Blaupunkt se numara Volkswagen si Fiat.

via | MA

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru