BMW a colectat primele informatii oficiale din cadrul proiectului Mini E

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 16.08.2009
Oficialii BMW au anuntat ca primele date din cadrul proiectului Mini E au fost primite de la posesorii acestor modele.

Este cunoscut faptul ca BMW a demarat un program intitulat “Project i”, cu ajutorul caruia va produce viitoarea generatie de masini 100% electrice. Acest program a debutat fizic prin distribuirea unor modele Mini E Cooper in sistem leasing catre o serie de clienti din intreaga lume. Datele colectate de la conducatorii acestor automobile vor fi analizate si mai apoi utilizate pentru fabricarea masinilor complet electrice.

Dupa doua luni de la distribuirea unui numar de 450 de Mini E, oficialii BMW au anuntat ca au primit informatii valoroase de la posesorii acestora. Cele 450 de unitati sunt raspandite in orasele New York, New Jersey si Los Angeles si sunt utilizate de persoane din diferite medii de activitate.

Informatiile primite de la persoanele care iau parte la proiect fac referire, in mare parte, la optimizarea consumului de energie prin regenerarea acesteia la franare si administrarea consumului in functie de energia ramasa. In garajele posesorilor de Mini E au fost instalate statii pentru incarcare, iar un “plin” poate fi facut intr-un interval care dureaza de la doua pana la cinci ore, in functie de valoarea intensitatii curentului electric.

O alta informatie valoaroasa primita de cei de la BMW o reprezinta autonomia automobilului.

In urma colectarii datelor s-a ajuns la o valoare de 160 de kilometri parcursi in diferite conditii de trafic.

In tot acest timp, oficialii BMW si Universitatea din California au demarat un studiu in urma caruia se asteapta furnizarea unor date valoroase asupra utilizarii in viata rela a modelelor Mini E si perceptiile despre masinile electrice. Studiul aduna informatii de la 50 de voluntari. Acestia tin legatura cu cei care colecteaza datele prin jurnale on-line, chestionare, interviuri, toate acestea desfasurandu-se pe parcursul unui an.

Reactiile si datele furnizate de acesti utilizatori sunt valoraose pentru ca provin din lumea reala, din utilizarea de zi cu zi si nu dintr-un experiment. Daca informatiile vin din cercetarea de la Universitatea din California sau nu, de la utilizatorii de bloguri sau sunt reactii directe catre compania noastra, aceasta incercare ofera o viziune interioara importanta asupra utlizarii masinilor cu energie electrica in aceasta tara.”, a declarat Jim McDowell, vice-presedinte  Mini SUA.

via | egmcartech

Comentarii (1)

  • Stelian_Opincariu
    Bravo lor! BMW find o marca super-premium si normal ca isi permite diferite artificii tehnice,
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru