BMW a dezvoltat un nou rezervor de hidrogen

De Catalin Dinu
Publicat Miercuri, 04.06.2008
Noul sistem de stocare a hidrogenului a fost dezvoltat de inginerii BMW impreuna cu cei de la Mercedes si Ford.

Esential

560 km este autonomia asigurata de noul rezervor de hidrogen dezvoltat de BMW.
10 kg de hidrogen poate stoca noul rezervor dezvoltat de BMW.

Divizia de cercetarea BMW a dezvoltat un nou tip de sistem de stocare al hidrogenului. Noul rezervor de hidrogen va permite bavarezilor sa-l implementeze mai usor pe automobile datorita formei adaptabile. BMW a colaborat cu Air Liquide, Daimler, Dynetek Europa si Ford pentru dezvoltarea noului rezervor construit din materiale compozite avansate.

Noul tip de stocare al hidrogenului este mult mai sigur fata de vechile rezervoare cilindrice din otel. De asemenea, BMW a reusit sa castige la capitolul greutate si flexibilitate, dar in acelasi timp si la volumul total de stocare. Astfel, noul rezervor permite stocarea a zece kilograme de hidrogen care pot asigura automobilului o automomie de peste 560 km. Vechiul sistem de stocare disponibil pe versiunea actuala Hydrogen7 permite o automonie de doar 160 km. Costurile noului rezervor sunt mai mici fata cel traditional din otel care are si o greutate de trei ori mai mare.

In spiritul ideii de promovare a hidrogenului drept combustibil alternativ fata de cele care se bazeaza pe petrol, BMW va construi o statie de alimentare pentru masinile care functioneaza cu acest tip carburant.

Noua statie va putea sa stocheze peste 17.000 litri de hidrogen si va fi construita in apropierea sediului BMW din New Jersey, SUA.

Via | Motor Authority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru