BMW a vândut toate exemplarele Seria 5 produse până acum

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 24.06.2010
Vânzările foarte bune ale lui Seria 5 F10 i-au obligat pe cei de la BMW să întocmească liste de aşteptare pentru clienţii interesaţi de noul lor model de clasă medie superioară.

Esential

552.864 de unităţi a vândut BMW în primele cinci luni ale acestui an la nivel global.

Cei de la BMW sunt nevoiţi să formeze liste de aşteptare pentru noul Seria 5 F10 deoarece au vândut toate exemplarele construite până acum, pe toate pieţele pe care activează. Pentru un Seria 5 F10, un client va trebui să aştepte aproximativ trei sau patru luni din cauza cererii ridicate pentru noua creaţie a constructorului bavarez de automobile. Aşadar, vânzările BMW din cel de-al doilea sfert al lui 2010 sunt în ton cu creşterea înregistrată în primul sfert al acestui an.

"Multe pieţe merg foarte bine. Per total, înregistrăm vânzări foarte bune", a declarat Ian Robertson, şeful departamentului de vânzări al mărcii BMW.

BMW se concentrează pe creşterea profitabilităţii, la fel ca rivalii de la Audi şi Mercedes-Benz. Cu toate acestea, cele trei mărci se concentrează pentru a obţine o cotă de piaţă cât mai ridicată. Pe de o parte, rentabilitatea este asigurată de faptul că 70% din tehnologia implementată pe Seria 5 F10 este oferită şi pe Seria 7 F01, lucru care ajută la reducerea costurilor de dezvoltare şi de producţie şi la creşterea profitabilităţii modelului fără a dăuna calităţii.

În primă fază, cei de la BMW doresc să obţină o creştere a vânzărilor mai mică de 10 procente, după care vor schimba abordarea.

În perioada mai 2009- mai 2010, BMW a livrat a 1.3 milioane de autoturisme şi SUV-uri, după ce reuşise să livreze 1.29 milioane de unităţi în mai 2008-mai 2009. Anul fiscal 2009 a fost cea mai slabă perioadă în materie de livrări a mărcii BMW din anul 2004 până în prezent. Pânâ în luna mai a acestui an, BMW a reuşit să vândă cu 13% mai multe unităţi decât pânâ în aceeaşi perioadă a anului trecut, atingând 552.864 unităţi.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (20)

  • Parca erau proaste cum de au reusit??
    11 2
  • FAN BMW FOREVER
    De departe cea mia frumoasa, buna si reusita masina din segmentul ei.Nu e de mirare ca toate exemplarele produse pana acum s-au vandut.Bravo BMW, tineti-o tot asa!!!
    15 3
  • Hai ca deja o dam in Ferrari, daca ajungi sa astepti si la BMW timp de un an, e clar:))
    9 4
  • BRAVO
    l-am vazut pe strada, masiv si elegant.Mai frumos in realitate
    13 1
  • BMW
    bravo BMW cu adevarat fantastica masina, inca nu am vazut-o in realitate dar cu siguranta o sa o pot vizualiza saptamana viitoare cand o sa vizitez BMW Welt.
    8 1
  • @bmw_cs
    exact cum ai postat tu in articolul "Audi vrea sa devina numarul 1 in lume" asa imi bat si eu joc de benveu

    incepem prin a ma intreba ce-i cu botu ala de ssangyong zici ca ii o plosnita castrata si continuam cu interiorul ala banal si penibil cu lumina aia de bord portocalie de o folosesc de 20 ani si sa nu uitam computerul de bord mai mic decat la un logan

    apoi confortul zici ca esti pe scaunu de la dentist, am facut drum bucuresti-timisoara 320d de meream cu caruta stateam mai confortabil

    dupa aceea ar fi cazu sa recunoasca si ei ca fura motoarele peugeot si sa nu ne mai tot abureasca ca ba ei nu vor scoate niciodata masini cu tractiune fata sau nu vor renunta la aspirate pt biturbo

    deci mi scarba de benveu...iar tu daca chiar ai 13 ani du-te si citeste popcorn ca nu ti-au aparut floci pe furtun
    10 7
  • @LCZR
    dute ma baiatule si fa nani.........u chiar nai ce face???????
    dute si duti VOLGA la rabla sa-ti iei si u un sandero ceva ca te ploua agresiv in cap.........
    4 4
  • Plictisit
    Sunt plictisit de baietii astia gen tzenu_bmw, bmw, bavarezu, bmw_cs etc. Ei nu sunt decat niste infantili care persista in incultura auto si care au wallpapere pe pc si pe telefon cu BMW dar care nu au condus niciodata unul, iar atunci cand o vor face ii vom injura in trafic asa cum facem si acum cu "pilotii" de pisica (sublinieaz pilotii, pt ca mai sunt si unii oameni normali posesori de BMW). Sa contesti calitatea fabricatiei unui Audi sau motoarele lor inseamna ca nu ti-ai pus fundul hemoroitic intr-unul dar sa-l mai si conduci. Doar cateva stiri mai jos Automarket a publicat topul JD Power (barometru care masoara satisfactia clientilor), iar la clasa "mare/modele de lux" Audi ocupa locul 1 si 2 cu A8 , respectiv A6. Asta este clasa care conteaza cu adevarat la brand-urile premium, iar satisfactia clientilor nu o poate castiga marketingul. Si stiti ce e haios, ca noul A8 a pus la respect in toate testele realizate pana acum atat Seria 7 cat si S-ul de la Mercedes, dar habarnistii fanatici fac gargara pe aici degeaba.
    6 6
  • @C-G-C
    sunt plictisit si eu de aberatiile tale.
    In primul rand, JD Power se refera la piata din SUA!!!!
    In al doilea rand, chiar la ei pe site, la calitate si la fiabilitate Audi nu figureaza de loc in top 9, pe cand BMW e acolo, cu seria 7. Figureaza numai la design si performanta, unde este pe pozitia 2, dupa Acura, si in fata lui BMW.
    Nu vreau sa comentez clasamentele sau relevanta acestui top, vreau doar sa termini cu aberatiile ...
    Mutumesc!
    5 1
  • as mai vrea sa va propun ceva.
    mergeti frumos la un test-drive la BMW, conduceti un 3, apoi mergeti la Audi, conduceti un A4, motoare asemanatoare. Nu stiu pe nimeni pana acum care dupa acest test sa fi ales Audi. Toti au mai scos niste banuti de pe la saltea si au platit calitatea BMW.
    Incercati si voi.
    PS: Am precizat clasa asta pentru ca mai mult nu imi permit .. deocamdata.
    7 0
  • @ eee
    Stii ce am facut eu de ex, am condus acum 2 luni un x3 3.0i si zilele trecute am condus si un q5 2.0 tfsi 180cp ... ca sa nu vb f mult sper doar ca noul x3 este 100% schimbat ca in secunda asta Q5 este peste si la materiale si la tinuta de drum si la motoare. x3 desi la gropi imi rupea dintii pe serpentine se simtea ca o barcuta, q5 se simte aproape ca un hatchback pe curbe si desi motorul era mult mai mic se simtea mult mai sprintena masina. Ah si cu un consum mai mic cu 9% fata de x3.

    In concluzie repet pt a 1000-a oara, diferentele intre bmw audi merc sunt 90% doar de gust iar restul 10% diferente intre calse. care si alea pot fi subiective.
    3 3
  • pt george
    cocalar de 2 lei
    X3 este mult mai vechi.Si micul X1 ii da bataie lu Q5
    4 3
  • @saracul de mai sus
    X1 nici macar nu este in aceiasi clasa cu q5...habar nu ai pe ce lume traiesti, x1 abia trece peste o bordura, spatiul cam lasa de dorit, pretul se apropie de q5 asta daca iei cu xdrive ca restul sunt cu tractiune spate. Nu au nici o legatura. Asa cum x3 e vechi si A 6 e vechi pe lanca seria 5. Din moment ce se comercializeaza se compara.
    2 4
  • bmw vs audi
    bai....oameni buni(nu cu voi vb."cunoscatorilooor''!!!).in State si in Canada,ori ce pustan cu ceva timp liber v-ar spune dintr-o suflare ca bmw este marca premium nr.1,acum sigur, mai exista si lexus,infiniti... bine daca vreti voi,fie si audi,insa nu e acelashi lucru.ok,este absolut sigur ca toate acestea au anumite modele f bine reusite(DA,si eu cred ca audi Q5 la ora actuala este mai bun decat X3!!!) isa TOATE au ca obiectiv sa ajunga bmw-ul.si in primul rand la vanzari(poate la fiabilitae lexus al cam face pe bmw,de acord,insa bmw. VINDEEEE MAI MUUULT!cat despre,voi atot cunoscatorilo,ca nu v-am uitat(doar v-am ignorat ca sa pot vb cu oamenii)ba,dece vb voi de bmw cand voi treb sa mergeti macar pina in ungaria ca sa vdeti si voi ce poate o mashina,vreu sa zic ca nu ajunge sa te "dai pe net" cu o masina,ai nevoie de SOSELEEEE! sa traiti din ce in ce mai bine!
    3 1
  • @pasa
    ori ce?...al cam face?...pina?


    si normal ca numa un pustan din asta ca tine va zice bmw nr 1, intreaba si tu un inginer auto
    2 3
  • bmw vs audi
    nu cred ca am fost bine inteles(si nici nu am pretentii ca am emis vre-un"adevar de necontestat'') si mai ales de catre un inginer....si inca unul auto...wow.....bai omule eu am precizat ca nu ma adresez"cunoscatorilor''...deci eu ziceam ca bmw-ul VINDE MAI MULT! ce naiba mai e de intrebat,aici,si inca un inginer(aici,de vinzari nu ingineri se ocupa!)cand am zis"un pustan" ..era sensul figurat...bine,am inteles esti inginer( si eu,dar din pacate nu auto!!)vorbeam(putin)si din experienta proprie(am avut A6,o masina ok!)doar ca bmw-ul mi se pare putin mai"altceva'' (acum conduc un 335 din 2009,carui'' i-am mai dat ceva steroizi")ok una peste alta,de acord e si o chestie de "gust personal"daca voua va place audi mai mult..succes!..ziceam doar ca trebuie sa mergi,pina in ungaria sa vezi ce poate o masina..asta daca nu vrei sa te vada rudele "la stirile de la 5" si de asta treb sa intreb un inginer!??ok,fie!conduceti cu atentie!(carute,tractoare,.....omule acolo e ca la razboi,cate 4-5 mortipe zi,brrrr....)o zi mai buna(ca cea de ieri!) si nu mai tratati,totul,personal nu-i nici o crima sa ai altaopini(fie ea indreptatita sau nu) audi nu-i o mashina rea,doar ca nu-i bmw!
    5 0
  • Na, anti bmw ce ziceti???
    De departe cea mai buna masina din clasa sa!!!!
    4 1
  • pai daca le-au cumparat reprezentantele ptr expozitie si Test Drive, si k sa aibe un stoc 2-3 bucati in diferite configuratii ptr k doritorii sa nu astepte prea mult.
    1 2
  • ha-ha-ha
    GRESIT. Nu este nimeni "anti-BMW", ci doar "anti-infecti-la volan". Iar la volanul BMW gasesti foarte multi.
    0 2
  • aceiasi....
    daca era A6 in aceasta stire erau in delir si uzi in palma , ma cunoscatorilor cumparati mai intai o masina si luati un carnet si apoi vorbiti . Auzi ? studi jdp... si mai este unul de ne bombardeaza cu stiri vag ,pentru care piech este un ,,patriarh '' - copii ati depasit ora de culcare.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru