BMW ar putea face un motor cu doi cilindri

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 22.10.2010
Şeful departamentului de dezvoltare al mărcii BMW a declarat că dezvoltarea unui motor cu doi cilindri pentru modelele compacte ale grupului reprezintă o posibilitate.

Dr. Klaus Draeger, şeful departamentului de dezvoltare de la BMW AG, a declarat într-un interviu pentru publicaţia germană Auto, Motor und Sport că ar putea dezvolta un motor cu doi cilindri. Potrivit lui Draeger, implementarea noului motor ar fi o alternativă ieftină şi extrem de eficientă la adaptarea unor sisteme hibride costisitoare pentru modelele compacte BMW şi MINI. Vânzarea unui model compact c uun sistem hibrid nu ar fi eficientă din punct de vedere economic, iar consumul de carburant al modelului nu ar fi redus suficient de mult pentru ca alegerea să aibă logică.

În cazul modelelor precum Seria 1 şi Seria 3, economia de carburant în comparaţie cu motoarele mari este destul de mică. Tocmai de aceea sunt ideale motoarele mai mici, care să emită o cantitate scăzută de CO2 din start, fără să fie nevoie de un sistem hibrid pentru a echilibra balanţa emisiilor. Şeful departamentului de dezvoltare de la BMW a declarat că un asemenea motor ar trebui să aibă cilindri de 500 centimetri cubi fiecare, iar fiecare unitate va dezvolta între 80 şi 100 CP, valoare ideală pentru clasa în care se află modelul respectiv.

În urmă cu ceva vreme, cei de la BMW au făcut un anunţ că lucrează la un motor cu trei cilindri. Atât motorul cu trei cilindri, cât şi unitatea cu doi cilindri ar putea fi introduse pe viitoarele modele BMW cu tracţiune faţă.

Evident, motorizările respective vor fi adaptate şi la modelele din cadrul mărcii Mini. Cei de la Fiat au prezentat în urmă cu câteva luni un motor cu doi cilindri pe care îl vor introduce pe modelul 500.

Via | WorldCarFans 

Comentarii (8)

  • apropo......
    daca bmw va scoate motoru cu 3 cilindri nam nimic de obiectat......chiar as vrea.
    insa daca va scoate cel cu 2 cilindri........imi voi schimba 'numele' din tzenu_bmw in tzenu_bmw_twin-air
    4 7
  • mda...
    ei nu pot sa scada consumul la motoare cu mai multi de 4 cilindri si fac motoare cu 2... ala de 500 cm cu 80 si 100 de cai o sa consume clar vreo 8%! doar e bmw ce naiba...
    6 16
  • mah in loc sa va bucurati ca oamenii cauta alternative pentru un consum mic si emisii reduse pentru motoarele pe combustibili fosili voi ii criticati. Vreti toti masinute din alea care suna ca aspiratorul si se incarca in 8 ore pentru 100km sau ce?
    15 4
  • Cosmin
    In viitorul apropiat foarte multi constructori auto vor avea in oferta motoare in 2 cilindri .
    Acest motor in 2 cilindri cred ca motoriza modelul BMW de oras ce va rivaliza cu modelul Smart ForTwo . Si VW Group lucreaza in prezent la un motor in 2 cilindri TDI, acest motor fiind versiunea la scara 1:2 a motorului 1.6 TDI . Motorul in 2 cilindri 0.8 TDI va avea 39 CP si va motoriza modelul VW Up! , versiunile Skoda si Seat ale modelului VW, fiind foarte probabil ca si Suzuki sa ofere acest motor pe modelele sale din clasa mini .
    10 4
  • @cosmin
    aici se vorbeste de masini nu de vw, ai gresit articolul. Daca vrei sa vorbesti de vw, vezi ca e un test-drive cu fluence, poti comenta acolo.
    9 12
  • Octavian
    bmw cu 80cp. Am trait sa o vad si pe asta :))
    11 7
  • @ @cosmin
    Enjoy !
    http://www.autocar.co.uk/blogs/stillatthewheel/archive/2010/10/22/what-makes-the-veyron-ss-so-special.aspx
    7 3
  • care-i problema ?
    vor sa faca niste motoare mici si economice , nu inseamna ca vor avea doar motoare d-astea pe toate masinile si celelalte mai puternice vor disparea , e o idee bune pentru circulat prin localitate , 100 cp pentru un seria 1 e suficient + "... ar putea ..." deci ramane de vazut
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru