BMW ar putea introduce motoare diesel pe versiunile M

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 22.07.2009
Un oficial al constructorului bavarez a lasat sa se inteleaga ca pe viitor modelele diviziei de performanta M ar putea primi sub capota motoare diesel performante.

In conditiile in care normele de poluare se inaspresc de la an la an, modelele de performanta ar putea suferi si ele o serie de modificari importante in perioada urmatoare. Aceste influente ar putea afecta chiar si divizia de performanta M, a celor de la BMW, care a repurtat de-a lungul timpului succese rasunatoare in lumea motorsportului multumita motoarelor performante pe benzina.

Scenariul dupa care a functionat pana acum divizia de performanta ar putea fi insa schimbat, bavarezii luand in calcul posibilitatea introducerii unor motoare diesel performante pe modelele M. Declaratia a fost facuta de insusi Albert Biermann, directorul departamentului de dezvoltare din cadrul BMW, intr-un interviu recent.

Biermann a declarat ca decizia de a folosi motoare diesel pe versiunile M vine din dorinta de a indeplini normele de poluare impuse de Uniunea Europeana si nu numai. Pentru a putea insa sa ajunga sub capota modelelor M, propulsoarele diesel vor fi nevoite sa treaca o multime de teste de performanta pentru a se ridica la nivelul actualelor motoare pe benzina.

Oficialul BMW a afirmat ca "in cazul unor modele cu emisii astronomice, cum sunt X5 M si X6 M, propulsoarele diesel performante ar putea reprezenta compromisul optim.

In ceea ce priveste modelele mai mici, posibilitatea ca acestea sa primeasca unitati diesel este strans legata de receptivitatea publicului, care momentan este reticent la astfel de compromisuri. Daca vor exista insa pe viitor constrangeri la care sa nu mai putem face fata, vom fi pregatiti sa implementam tehnologia diesel intr-un timp record." Biermann nu a exclus nici posibilitatea de a introduce tehnologia hibrida pe modelele de performanta. 

Tot in cadrul interviului, oficialul BMW a dezmintit zvonurile privind o potentiala versiune Z4 M. "Noul Z4 este o masina cu o masa ridicata. Introducerea unui motor V8 de 4.0 litri nu s-ar potrivi cu tipologia modelului si nu ar putea gasi un raspuns optim pe piata. Motor ideal pentru Z4 M ramane unitatea V6 de 3.2 litri, care insa nu mai intra in planurile de viitor ale BMW", a incheiat Biermann.

via | Autoblog

Comentarii (9)

  • nustiu
    nustiu
    nu stiu la ce mi-ar folosi un astfel de motor. Poate la baie, poate la WC., poate la serviciu. nu stiu daca acest model ma face sa fiu mai destept, mai inteligent. nu stiu daca mi-ajung banii la service pentru intretinerea acestui model. nu stiu de ce as alege un astfel de model. nu stiu de ce am scris pe acest forum. nu stiu de ce am accesat acest site.
    1 12
  • Nu stiu de ce te-ai nascut!?
    Nu stiu de ce te-ai nascut!?
    7 1
  • nu stiu vs stiu
    eu stiu. pentru ca nu stiu nu stie ca stiu ca nu stie ca stie.
    0 4
  • adevarul?
    aparent e nevoie de o criza financiara pentru eficientizarea automobilelor. Eu nu ma pot gandi la alte masini decat cele diesel.
    3 2
  • V6 ?
    V6 de 3.2 litri la BMW ?
    Asta e tare, din ce in ce mai multe perle pe site-ul asta.
    3 1
  • @nustiu
    iti zic eu de ce...de prost ce esti:))))
    2 0
  • Ideea de sportivitate s-a denaturat de prea mult timp ca stirea asta sa mai reprezinte ceva socant. In primul rand, ca sa poluezi mai putin, iti trebuie masini mai usoare, deci mai mici.

    Si da, de unde naiba 3.2 V6 motorizare la BMW?? De cand are BMW V6?
    Domnu' Mirica, n-am nimic cu dvs., dar constat ca la fiecare articol scris de dumitale o zbarcesti rau de tot.
    2 1
  • Fedayn
    V6
    Din ciclul "Gizas Craist". V6 de 3,2l la care se face referire e probabil 6 in linie de pe fostul M3/Z3. Acum, nu stiu daca e o greseala a redactorului ca a inlocuit cu V6, daca e o greseala de traducere in cazul timpului folosit, neamtul referindu-se de fapt la un V6 care ar trebui dezvoltat, sau ...
    0 0
  • http://www.autoblog.it/post/21268/bmw-le-vetture-m-potrebbero-adottare-motori-diesel
    Il motore ideale per la Z4 M resta il 3.2 a 6 cilindri, ma questo propulsore non rientra più nei piani di BMW”, ha precisato Biermann.
    Articol original, nici o mentiune fata de V6. E vorba de motorul vechi 6 in linie.
    Domnu' Mirica, pai e frumos sa dati "thumbs down" la cei care va critica constructiv? Ce mentalitate de scoala generala. Mai bine ati sterge V6-ele ala de acolo rapid in loc sa va obositi sa dati puncte negative. Si daca tot vreti sa le dati, stiu eu un truc, vi-l spun daca doriti.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru