BMW ar putea lansa în 2015 un nou model: Seria 1 sedan

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 28.05.2012
BMW se gândeşte să lanseze un nou sedan entry-level. Este vorba despre Seria 1 sedan, model care ar putea lua naştere pe platforma lui Seria 3 chiar în 2015.

Performantul BMW Seria 1 M Coupe le-a adus aminte tuturor de ceea ce a însemnat primul M3, dezvoltat pe generaţia E30 a deja popularului sedan de clasă medie Seria 3. Reacţiile publicului la coupe-ul sportiv le-au dat idei celor de la BMW, care vor acum să aducă pe piaţă un nou sedan.

Este vorba despre o variantă cu patru uşi a lui Seria 1, practic un succesor spiritual al legendarului E30. Modelul este programat să debuteze în 2015 şi îşi propune să devină sedanul entry-level al germanilor, mult mai ieftin decât Seria 3.

Până atunci însă, vom face mai întâi cunoştinţă cu versiunile coupe şi cabrio ale actualului Seria 1, botezate cu numele de cod F22 şi F23.

Proiectul unui Seria 1 sedan a fost înaintat după ce BMW a observat o creştere considerabilă în dimensiuni a actualului Seria 3, comparativ cu prima generaţie. Lungimea a crescut cu 26.9 cm, lăţimea cu 21 cm şi înălţimea cu 4.9 cm.

Practic, fiecare generaţie nouă a împins Seria 3 într-un alt segment.

Aşa s-a născut nevoia unui sedan mai mic pentru a acoperi locul lăsat gol de prima generaţie Seria 3. Viitorul Seria 1 va fi dezvoltat pe o variantă modificată a platformei lui Seria 3, ceea ce ar urma să îl califice pentru o ţinută de drum exemplară.

Gama de motoare va fi alcătuită din unităţi cu patru şi şase cilindri, însă nu este exclusă nici propulsia electrică, având în vedere că BMW are deja experienţă la acest capitol.

Producţia va fi asigurată tot de uzina din Leipzig, Germania, acolo unde se nasc Seria 1, Seria 1 Coupe şi Cabrio. pe termen lung însă, ar putea fi asamblat şi la uzina Shenyang din China, dacă piaţa o va cere. 

via l autocar

Comentarii (2)

  • un oarecare
    Cred ca o sa fie foarte frumos si cu siguranta se va vinde bine daca e berlina!
    11 1
  • schita din imagine arata foarte bine.ideea chiar nu e rea deloc...
    12 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru