BMW confirmă dezvoltarea unui motor turbo cu trei cilindri şi a lui Seria 5 PHEV

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 15.03.2011
Cei de la BMW au confirmat faptul că vor crea un hibrid bazat pe Seria 5 cu ampatament mărit special pentru piaţa din China şi au confirmat debutul unei motorizări TwinPower Turbo cu trei cilindri.

Norbert Reithofer, directorul executiv al Grupului BMW, a confirmat debutul lui Seria 5 Plug-in Hybrid la Salonul Auto de la Shanghai. Odată cu această confirmare, şeful BMW a vorbit şi despre viitorul motor turbo cu trei cilindri şi despre lansarea lui Seria 1. În mod surprinzător, versiunea hibridă a lui Seria 5 va fi disponibilă doar în China şi este bazată pe versiunea cu ampatament mărit a acestui model. Respectivul vehicul este fabricat în China de cei de la Brilliance Automobile Holdings.

Cel de-al doilea anunţ făcut de Norbert Reithofer vizează prezentarea versiunii de producţie a lui Mini Coupe, alături de cea de-a doua generaţie a lui BMW Seria 1. Cele două modele vor debuta împreună în cadrul unui salon auto important, alături de noul BMW M5 şi noile Seria 6 Coupe şi Seria 6 Cabrio. Atât noul Seria 1, cât şi noul Mini Coupe sunt două modele ale căror aspect final nu a fost încă dezvăluit pe internet. Noul M5 a fost dezvăluit parţial în diferite evenimente de promovare ale mărcii, dar şi acesta este încă neadmirat în toată splendoarea sa de fanii mărcii bavareze.

Oficialul BMW a discutat şi de avansul tehnologiei TwinPower Turbo, care va fi aplicată pe toate propulsoarele diesel şi otto din gama BMW.

Tehnologia respectivă este bazată pe o strategie modulară, care vizează atât motoarele cu patru sau cu şase cilindri în lini, cât şi viitoarele unităţi cu trei cilindri. Sistemul modular inventat de cei de la BMW va genera semnificative economii de scară. În plus, acesta va facilita standardizarea interfeţelor şi a proceselor.

Via | Carscoop

Comentarii (3)

  • versiunea hibrida??
    "În mod surprinzător, versiunea hibridă a lui Seria 5 va fi disponibilă doar în China şi este bazată pe versiunea cu ampatament mărit a acestui model." cred ca este vorba de o versiune electrica, cea hibrida fiind valabila peste tot in lume....
    3 0
  • razvantyc
    ?
    De ce piata din China are nevoie de masini cu ampatament marit...?...multe marci fac lucrul asta...
    3 0
  • ...........
    razvantyc pt ca vor sa compenseze altceva
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru