BMW: Divizia M dezvolta noul model Seria 8

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 05.09.2008
Divizia M de la BMW va duce la bun sfarsit proiectul CS, urmand sa dea nastere la noul Seria 8.

Esential

2010 este anul in care va fi lansat noul BMW Seria 8.

In sfarsit, viitorul conceptului BMW CS prinde contur. Superbul prototip prezentat de marca bavareza in 2007 va lua viata intr-o versiune de serie care intruchipeaza un coupe cu patru usi.

Insa, surprizele nu se opresc aici. BMW va denumi versiunea de serie a conceptului CS - noul Seria 8. Dezvoltarea modelului va fi ingrijita de divizia M, iar prima aparitie in public este programata pentru anul 2010.Viitorul BMW Seria 8 va concura cu Aston Martin Rapide, Porsche Panamera sau Mercedes CLS.

Suntem ocupati cu prototipul CS, care este dezvoltat pentru versiunea de productie aici, in cadrul diviziei M. Proiectul M1 Homage ne este foarte drag, dar a fost amanat pentru ca avem de lucru la viitorul CS”, a declarat Ludwig Willisch, boss-ul diviziei M.

Oficialul bavarez a mai adaugat ca inca nu s-a luat o decizie clara privind numele, dar a specificat faptul ca nu va purta litera M.

In ceea ce priveste esenta din care se va naste viitorul model (presuspus a fi Seria 8 – n.r.) se vorbeste despre fibra de carbon, aluminiu, materiale compozite si un motor V12 de 6.0 litri.

Via | Drive

Comentarii (11)

  • Andreis
    Excelent BMW :D
    Inca o bijuterie a industriei automobilistice marca BMW. Abia astept sa apara un model bazat pe CS, un prototip superb, lucru confirmat si de presa internationala.
    1 0
  • Mini-romanu'
    Da, superb rekinu'
    Si daca vor translata din acest design si pe celelalte serii nu ar fi rau.

    Imi aminteste de rechinii bmw de pe vremuri ...
    1 0
  • marius
    de acord...
    O sa iasa o masina superba ...:)
    1 0
  • Crysty
    BMW
    Frumoasa masina!Dar nu este concurent cu CLS-ul! Nu mi se pare a fi un coupe cu 4 usi precum CLS si mai nou Passat CC ! Mai ganditi-va! Eu zic ca "bate" spre CL 65 AMG!
    0 0
  • marius
    What ? ...
    Crysty nene ...dar are 4 usi :))
    0 0
  • Crysty
    Pt Marius
    Mariusik ! Uita-te la linia geamurilor ca nu prea seamana cu cea a CLS-ului sau a Passatului! Sa nu fim rai! Nu am nimic cu masina, e ok!
    0 0
  • Crysty vorbesti prostii. CL este un coupe in 2 usi chiar daca ii zice 65AMG. Apropo exista si CLS63AMG. Asa ca nu vad unde vrei sa bati. Parerea mea este ca cu aceasta masina BMW isi acoperea un segment lipsa unde in 2010 va avea concuernta puternica Aston Rapide, Porsche Panamera noul CLS. Si de comparatia cu Passat... ce sa mai zic daca tu compari BMW, Mercedes, Aston cu Passat nu mai am cuvinte... Stiai ca pretul unui Passat CC poate fi si de 4 ori mai mic ca a modelelor enumerate mai sus
    0 0
  • pt vlad
    stai linistit ca passat cc nu o sa ramana cum il vezi tu acuma. o sa apara o versiune sport la el. stii bine ca vw au motoare puternice cum ii cel de pe phaeton. daca au pus un w12 intrun golf, sau jetta sau chiar passat sedan, crezi ca nu ar fii in stare sa puna un motor mai puternic pe cc . asta pt ei ii floare la ureche. si astonul ii masinade proasta calitate, chiar daca la exterior arata bine dar din punct de vedere tehinic ii rau. se strica foarte repede. dupa cum spuneau si cei de la top gear. si stii foarte bine ca vw din punct de vedere al calitatii si din punct de vedere tehnic nu ai ce comenta si oricum si 300 de cp is multi .o sa apara mai tarziu o versiune r la el .asa ca nu scoate passatul c din comparatie ca batalia inca nu a inceput , ca pana apare seria 8 la bmw si aston martin rapide si panamera , vw o sa faca o versiune r sau sport la passat cc!!!! asa ca gandestete la ce spui!!!
    0 0
  • tanu bmw
    auzi vrajeala
    draga vlade vw nu a avut niciodata in istorie un model sport sau celputin sa se bata cu un bmw-u sportiv asa ca din pasat cc nu va iesi mare branza insa din bmw cs cu siguranta se va plasa in fata competitorilor .MERCEDES e prea puternic si necontrolabil de la AUDI mari sperante....sunt trebe sa recunosc iar despre aston martin cum ai spus chiar tu pacat de frumusete si cam atat iar porchele ...asteptam sa vedem o liniuta.dar eu as dori o liniuta cu toate modelele ce se vor bate.ASTON MARTIN rapide,PORCHE panamera,AUDI a7.MERCEDES cls,BMW cs,JAGUAR xj.VW pasat cc.cam asteascele mai importante NO ASTA DA BATALIE A TITANILOR vom vedea
    0 0
  • pt Crysty
    ma da de unde stii tu, ca se strica repede astonu, tu nici macar nu ai mers in logan si vb de aston si vezi ca a iesit pe piata astonul rapide si cc super sport tot nu a aparut. aaaaaaa poate ca te-ai visat u intr-un pasat super sport care era mai jm decat un aston.
    0 0
  • bmw
    este forte frumoassa o sa rupa normele
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru