BMW ia în considerare un generator cu ardere internă pentru vehiculele electrice

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 06.04.2011
Un oficial BMW a confirmat astăzi posibilitatea implementării unui motor cu ardere internă pe post de generator pe unul sau mai multe modele din cadrul Project i.

În cadrul evenimentului Innovation Day desfăşurat astăzi la Munchen, BMW a anunţat că viitoarele modele electrice pe care le va crea ar putea fi echipate şi cu un motor cu ardere internă pentru a mări autonomia. Declaraţia a fost făcută de Dr. Christian Schmidt, şeful departamentului de componente electrice al mărcii BMW. Implementarea motoarelor cu combustie internă pe vehiculele electrice nu fusese exclusă nicicând de cei de la BMW, aceştia sugerând încă de la prezentarea noii game că programul i va include o varietate de trenuri de propulsie.

Schmidt nu a dat informaţii suplimentare despre acest program, dar le-a reamintit celor prezenţi faptul că programul Mini E a avut un număr mic de plângeri referitoare la autonomie, plângerile fiind cauzate de alte aspecte. Printre acele aspecte se remarcă performanţele slabe ale bateriei în condiţii de temperaturi extrem de scăzute, alături de spaţiul interior limitat (cauzat de bateriile amplasate în locul banchetei din spate) şi de volumul mic al portbagajului.

Programul i de la BMW va include atât modele 100% electrice, cum va fi noul i3, cât şi hibrizi precum Seria 7 ActiveHybrid sau modele precum i8.

În cazul lui i8, vorbim de un model hibrid care poate fi încărcat de la priză şi permite fie rularea în baza motorului cu combustie internă, fie pe energie electrică, fie utilizarea unei combinaţii pentru a mări performanţele. Eventualul vehicul echipat cu "dispozitiv de mărire a autonomiei" ar putea să utilizeze un sistem care să asigure propulsia electrică, iar motorul cu ardere internă să fie utilizat doar pentru încărcarea bateriilor la nevoie.

Via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru