BMW lucreaza la Z10 ED, viitorul rival al lui Audi R8

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 16.03.2009
Inginerii BMW lucreaza la un roadster ecologic care va rivaliza modele precum Audi R8.

BMW ar putea crea un rivalul lui Audi R8, pe care il va denumi Z10 ED. Momentan, acest model este inca in stadiu de concept si este folosit pentru testarea noilor tehnologii. Britanicii de la publicatia AUTOCAR au dezvaluit faptul ca noul model va fi echipat cu cele mai noi tehnologii pentru reducerea nivelului de emisii de carbon, iar surse din cadrul companiei BMW sugereaza faptul ca Z10 ED ar putea intra in productie.

Supercar-ul ecologic de la BMW este echipat cu Efficient Dynamics, stop-start si sistem de aerodinamica activa. Ulterior, inginerii BMW vor introduce un colector de caldura care va tranforma energia calorica din gazele de evacuare in curent electric. Modelul va avea motorul amplasat frontal iar tractiunea se va realiza prin intermediul puntii spate.

“Z10 ED va fi un model bun pentru BMW pentru ca vom putea arata de ce suntem capabili prin intermediul acestuia. BMW Z10 este raspunsul la intrebarea – cum ar fi sa desenam o masina pentru viitor? – Cheia succesului pentru marca BMW este oferirea unei experiente dinamice de condus in viitor.”, a declarat Adrian Van Hooydonk, directorul de design al companiei BMW.

Via | Autocar

Taguri: Audi, BMW, ED, R8, Z10

Comentarii (5)

  • VASILE
    Sper sa faca praf in Audi.
    BMW e BMW ,
    Bayerische Motoren Werke.
    Nu e de gluma cu marc asta.
    0 0
  • tot eu
    sunteti terminati
    acu ati trecut la sters comment-uri? sunte-ti de toata jena!!
    0 0
  • mircea
    @tot eu
    S-i tu.

    :)
    0 0
  • @tot eu
    Pune mana pe un dictionar intai si dupa vii si postezi.
    0 0
  • @zeno
    mircea mester era ironic daca nu te-ai prins :))) "sunte-ti de toata jena" ..... asta e romana facuta cu femeia de servici .... si vasile se mai crede si destept
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru