BMW nu va lansa o noua generatie Hydrogen 7

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 12.12.2009
Oficialii BMW au anuntat ca nu vor produce o noua generatie a lui Hydrogen 7 bazata pe actualul Seria 7. Viitoarele proiecte ale bavarezilor se vor axa pe reducerea emisiilor de CO2.

Klaus Draeger, seful departamentului de dezvoltare BMW, a declarat intr-un interviu acordat publicatiei germane Handelsblatt ca producatorul german de automobile nu va crea o noua generatie a lui BMW Hydrogen 7 bazata pe actualul Seria 7. Acest lucru nu inseamna ca bavarezii se vor opri aici cu dezvoltarea, ei continuand sa realizeze teste si cercetari in acest domeniu.

Klaus Draeger a adaugat ca este necesara o investitie mai mare, intrucat aceste programe au nevoie de mai multe masini pentru teste, iar pentru moment bavarezii prefera sa se axeze pe reducera emisiilor de CO2. Masinile care utilizeaza hidrogen vor ramane un subiect de mare interes pentru germani, insa in prezent BMW nu vede acest lucru ca o afacere profitabila. Acest lucru se datoreaza lipsei infrastructurii pentru acest tip de autoturisme.

De asemenea, Klaus Draeger, a adugat ca Project i – programul prin care BMW va produce modele citadine ecologice – continua, iar pana in 2020 se doreste ca toate masinile produse de BMW sa aiba emisii de CO2 de aproximativ 120 g/km. In aceasta privinta, Uniunea Europeana vrea ca pana in acelasi an toate masinile sa ajunga la un nivel al emisiilor de CO2 de 95 g/km, insa constructorul german spera ca vor exista si cateva reglementari speciale.

via | bmwblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru