BMW pierde procesul contra "clonei" Shuanghuan CEO

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 22.12.2008
Justitia italiana a decis: Shuanghuan CEO nu este o copie a primei generatii X5. Modelul chinezesc poate fi vandut in continuare in Europa.

Esential

1200 de unitati a vandut Shuanghuan in tarile est-europene in 2008.

Dupa ce justitia germana a anuntat in urma cu ceva vreme ca modelul chinezesc Shuanghuan CEO trebuie scos de pe piata teutona din cauza faptului ca violeaza drepturile de autor copiind liniile lui BMW X5, acelasi caz transpus in justitia italiana le-a dat castig de cauza asiaticilor.

Shuanghuan va continua, astfel, sa isi vanda SUV-ul pe piata din Italia, acolo unde constructorul chinez a vandut in 2007 117 exemplare ale modelului CEO. Plangerile celor de la BMW vizau faptul ca Shuanghuan CEO este o clona a primei generatii BMW X, spatele fiind aproape identic cu cel al modelului german. Modelul constructorului asiatic este construit in localitatea chineza Shijiazhuang, aflata la 280 de kilometri sud-vest de Beijing.

"Suntem convinsi ca CEO nu este o copie a lui X5. Suntem bucurosi sa vedem ca moedlul nostru este spirjinit de Justitia italiana", a afirmat Viviana Martinelli, purtatorul de cuvant Martin Motors, distribuitorul european al marcii din China.

Modelul chinezesc se afla in vanzare si pe piata din Romania.

Prognozele arata ca vanzarile modelului din Romania, Bulgaria, Ungaria si Cehia vor depasi in acest an 1200 de unitati, in conditiile in care anul 2007 a inregistrat 300 de exemplare vandute. Cifrele au fost oferite de Carmen Covrig, managerul importatorului Shuanghuan in Romania, CEMI Group.

via | Automotive News

Taguri: BMW, CEO, Shuanghuan, X5

Comentarii (7)

  • wormostar
    tzeapa bmw
    ce tzeapa a luat bmw! mor de ras!
    oricum masinile chinezesti se vor autoelimina de pe piata pt ca este recesiune economica si lumea nu mai cumpara masini bune nu mai vb si de panarami ca geely, hoover sau ceo
    0 0
  • gigiel
    Italienii...
    Sa-i vad pe italieni cand li s-o copia si lor Ferrari ... atunci ce-or mai zice?!?
    0 0
  • FELICITARI !
    Ce mult ma bucur ! Oricum , orice bmw e unkk plin cu.......manelisti , inculti , retardati , etc. Brava , kinezilor !
    1 0
  • sunshine64sm
    Se pare ca efectele "crizei" nu afecteaza China
    Rideti voi rideti, dar in ritmul asta o sa ajungeti sa fiti nevoiti sa invatati limba chineza. Se pare ca efectele "crizei" nu au efect asupra invaziei galbene. Si asta nu e bine pentru europeni. Nu e deloc bine. Astept sa apara si clona de Logan chinezeasca, si atunci chiar ca situatia va fi scapata complet de sub control...
    0 0
  • AndreiRN
    Justitie
    Oauuuu, in sfasit putina justitie si corectitudine din partea europei. Adica este absurd sa nu am voie sa fac pizza fara aprobarea italienilor sau mamaliga fara ceva scris de la romani.
    Cand nu esti capabil incerci sa bagi bete in roate la competitie.
    0 0
  • Raul Stan- avocat
    BRAVO !!! SI-AU LUAT-O RAU CEI DE LA BMW ...CE CREDEAU EI...?!!??
    Cum era si normal CEO are propria identitate si daca ma uit bine pe poze la prim avedere seamana cu X5 dar daca privim mai mult de 10 secunde modelul nu mai are nicio legatura.Vreau sa intreb si eu ceva: De ce nemtii la ei acasa s-au temut de acest CEO ( prima masina asmblata in CHINA cu certificare Europeana si 4 stele la NCAP ) ? De ce cand a inceput sa ia amploare vanzarile in Germania hop..BMW a sarit in sus si a facut ce a facut? Daca ai muschi in tine mergi mai departe ..sau cumva ii este teama de asaltul masinilor asamblate in China?Eu studiez de ceva vreme aceasta problema si vreau sa va sfatuiesc ca inainte de a posta aici comentarii interesati-va mai oameni BUNI !!!!! Masinile de la Martin Motors in cariantele respective NU SE VAND in ASIA!!!!!!!! Sunt asamblate doar acolo si transportate in Europa ...cam ce facea Daewoo la Craiova ...asambla la inceput Cielo si distribuia in Toata Europa apoi au dat drumul si la productie...!!! BMW are fabrica cu Brilliance in China , VW are Fabrica de PIESE DE SCHIMB in China , TOYOTA produce in China ..Honda la Fel...Mercedes PRODUCE nu stiu care modele in China ...DECI MAI BAIETI CITIT SI APOI VORBITI !!! NU vreau sa credeti ca ii ridic in slavi pe chinezi ci vreau doar sa fiti realisti cand discutati despre acest subiect...app : de ce mai lua aceat model 4 sttele NCAP si OMOLOGARE Europeana data din Frantza si Italia???????? ca este asa prost cum ziceti voi !!! Documentatzi-va si apoi comentati dragii mei !!
    0 0
  • JawBreaker
    Luati-va BMW
    Nu va zgarciti si luati-va BMW daca vreti o masina adevarata ! Oricare alte marci sunt surogate !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru