BMW pregateste Seria 3 GT

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 03.07.2009
Surse neoficiale din cadrul BMW au declarat ca gama modelului Seria 3 se va imbogati cu o varianta Gran Turismo, asemanatoare cu cea regasita pe Seria 5.

Succesul de care s-a bucurat BMW cu noul Seria 5 GT i-a determinat pe bavarezi sa se gandeasca serios la implementarea ideii si in gama actualului Seria 3. Surse neoficiale anunta ca BMW a aprobat deja dezvoltarea unui viitor Seria 3 Gran Turismo, destinat productiei de serie cel mai devreme in 2011.

Speculatiile au fost intarite si de declaratia presedintelui BMW, Norbert Reithofer, care a afirmat pentru o publicatie americana ca "momentan nu au fost amanate planurile pentru o varianta crossover a Seriei 3, pentru ca gama actuala aduce un volum de vanzari foarte important. Introducere unei asemenea derivatii de caroserie ar aduce un profit considerabil pentru BMW", a incheiat Reithofer.

Noul Seria 3 GT va imprumuta look-ul ciudat si versatilitatea fratelui sau mai mare, Seria 5 GT, urmand sa fie pozitionat ca pret undeva intre Seria 3 si Seria 5. Chiar si asa, BMW risca destul de mult pentru ca noul membru Gran Turismo ar putea fura clientii lui X1 si pe cei ai Seriai 3 break.

Sub capota viitorului model se vor afla aceleasi motorizari regasite in prezent pe Seria 3, cu cateva extensii de putere, completate bineinteles de tractiunea integrala xDrive.

O versiune de performanta M nu va exista in planurile de viitor ale constructorului bavarez, insa am putea asista la introducerea unui tren de rulare hibrid.

In aceste conditii, debutul noului BMW Seria 3 GT este destul de aproape. Acesta ar putea fi prezentat in stadiu de concept chiar peste cateva luni, odata cu deschiderea Salonului Auto de la Frankfurt.

via | WCF & Autoblog

Comentarii (11)

  • nu nu
    nu sunt de acord cu decizia asta.nu vad rostul unui seria 3 gt.ok, am inteles, seria 5 gt, but come on? deja exagereaza cu caroseriile astea.imediat vor avea mai multe modele cocosate decat berline.e prea mult deja.la un seria 3 gt chiar nu-i vad rostul.
    4 1
  • nu
    Hai sa nu transformam un model cu tenta sportiva intr-un model exclusiv pt familie, au destule modele pt asa ceva. Nu va bateti joc de seria 3.
    5 0
  • poate
    Nici eu nu prea vad rostul unui asemenea model... deoarece este doar pentru a umple o "gaurica" din piata auto, care oricum ar putea fi deja ocupata. Altfel nu e urata, designul e reusit (imi plac sotpurile) si ar fi un model la care m-as gandi daca as avea banii... cel putin eu asa sunt.
    3 0
  • doamne!!!
    doamne cat de urat e!!!
    1 4
  • enoeht
    O sa il scoata
    Pentru ca sunt clienti pentru asa ceva, nu este o gaurica pe care o va umple, sunt multi care vor un 3 practic dar nu break. Mie imi place cum arata, intre X1 si 3GT as cumpara 3GT
    Tenta sportiva o pastreze. Si ultimele modele de la BMW au o caracteristica interesanta: arata mai bine in realitate decat in poze :D
    1 0
  • AntiCrapCars
    sellouts
    Sper ca v-a fi echipat cu celebrele motoare 1,8 dizel si 1,6i de la PSA. Numai asa BMW poate sa isi faca imaginea de cacao in continuare.
    1 1
  • Dragut
    arata destul de bine, cat despre cei care se impotrivesc, tot o sa'l scoata. Le aduce bani oameni buni! asta'i tot ce conetaza!
    1 0
  • adio bmw...
    profit profit profit...de mult si au pus in cap sa devina cel mai mare constructor de automobile premium din lume, adica sa depaseasca toti constructorii premium in materie de vanzari...si acu stau si ma intreb oare nu cumva s a pierdut din farmecul treditiei modelelor precedente care i au facut imaginea de astazi? Ba da...adica au scos multe caroserii ciudate ca sa nu spun hidoase care s au vandut extrem de bine in pofida faptului ca nimeni nu le dadea vreo sansa pe piata auto, dar asta datorita imaginii si hai sa fim seriosi si know how-ului de care dispun.Tot respectul dar daca vor continua sa scoata caroserii noi pe banda rulanta si vor pune accent numai pe profit atunci...aaa si nu m ar mira sa scoata si ceva de genu...duba cu pachet M si trensmisie xdrive :))
    0 1
  • abc_e?
    Fals
    astea-s niste ipoteze, nu va mai amagiti atata

    si totusi, daca ar fi asa, as vrea sa vad Seria 7GT... pana unde se poate ajunge...
    0 0
  • fan bmw
    cel mai bn ar fi sa renunte la aceste modele gt ptr k sunt pur si simplu urate mai ales seria 5 gt o combinatie de seria 7 x6,am un mesaj ptr ingineri bmw sa renunte la aceste designuri ptr k nu sunt de bmw mai bn pregateai seria 8 si seria 5 cea noua cand spun cea noua nu ma refer la gt
    0 0
  • com amuzante
    de unde stiti voi, dragi fani bmw ce este m bine pt aceasta marca? daca nu vinzi, nu ai lichiditati, nu poti dezvolta noi modele/tehnologii!!! daca voi preferati un anumit model, poate altcineva ar dori ceva ce nu a mai existat pana acum, isi doreste ceva exclusiv cu sigla alb albastra pe capota... mai si ganditi inainte sa postati! numai bine!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru