BMW pregateste un model hibrid electric de oras

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 20.03.2009
BMW va dezvolta in 2011-2012 un model hibrid electric. Denumit generic "Megacity Vehicle" de catre seful BMW, noul model deschide o noua era in istoria grupului german.

Primul hibrid electric al Grupului BMW a fost anuntat oficial ieri de catre Norbert Reithofer, presedintele companiei germane. Este vorba de un model destinat marilor aglomerari urbane si denumit generic Megacity Vehicle, acesta urmand sa fie urmatorul model care va aparea in gama BMW in urma Project i, filosofie in urma careia se naste prima linie de citycar-uri cu emisii zero din istoria grupului german. Primul model din cadrul Project i, MINI E, se afla deja in faza de testare

"Aceasta masina va deschide o serie de vehicule cu emisii zero. Clientii pot sa aleaga intre rularea 100% electrica si un motor pe combustie interna ce eficienta inalta. Productia acestui model va debuta la inceputul deceniului urmator. Prin Megacity vom incerca sa sa urmarim o abordare radicala vizavi de creatia unui lant de productie sustenabil, care sa ramana ecologic de la momentul productiei la cel al vanzarii", a declarat seful BMW.

"Inca o data, suntem cu un pas inaintea celorlalti. Mini E este deocadata testat de 500 de clienti din California in trafic normal.

In plus, clientii din Berlin si Munchen vor intra si ei in curand in acest program. Aceste cifre ne arata ca suntem compania cu cea mai mare flota de masini electrice la ora actuala", a mai spus Reithofer.

 

Comentarii (3)

  • BMW
    Ma bucur sper sa faca asta cat mai repede
    0 0
  • Bayerische Motoren Werke
    Bayerische Motoren Werke
    BMW e cel mai tare .
    Unde vezi sigla BMW inseamna CALITATE.
    0 0
  • Gabriel
    Schitele
    Astea par sa fie schitele de la conceptul bmw mille miglia , un concept extraodinar de interesant Probabil ca schitele sunt puse cu caracter general - concept .
    F. bine ca s eapuca de asemenea masini.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru