BMW prezinta Seria 5 cu ampatament marit in versiune electrica

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 23.04.2010
Ideea unui BMW Seria 5 electric a prins deja contur in China, unde nemtii au dezvaluit in cadrul Salonului de la Beijing o varianta cu ampatament marit propulsata alternativ.

Esential

100 de kilometri este autonomia versiunii electrice a modelului BMW Seria 5 cu ampatament marit.

BMW a expus in fata publicului de la Beijing varianta cu ampatament marit a noii generatii Seria 5, dar a pregatit si o surpriza, la care nimeni nu se astepta. Bavarezii au anuntat un concept electric bazat pe Seria 5 cu ampatament marit, botezat Echo, rezultat al unui parteneriat mai vechi intre BMW si Universitatea Tongji.

Momentan nu au fost publicate prea multe detalii, singura informatie pretioasa fiind legata de autonomia modelului electric, estimata la 100 de kilometri. Comunicatul oficial anunta ca versiunea ecologica a fost "construita in China, de catre China, pentru publicul din China", ceea ce inseamna ca Europa se va bucura de un experiment ecologic bazat pe Seria 5, complet diferit.

Conceptul Echo a fost construit in interiorul uzinei Shanyang din China, folosind tehnologia electrica existenta in prezent in Tara Marelui Zid.

Surse neoficiale au declarat ca prototipul electric nu va avea ca finalitate un model de serie, in timp ce alte voci sustin ca germanii au incheiat parteneriatul cu universitatea Tongji pentru a vedea cat de avansata este tehnologia masinilor electrice in China.

Aceleasi surse au declarat ca "in acest moment, guvernul chinez investeste miliarde de dolari in tehnologia masinilor electrice, ceea ce face ca procesul de dezvoltare sa se miste intr-un ritm alert. In prezent, China este nevoita sa importe petrol si se confrunta cu probleme de poluare. Aceste aspecte ar putea fi rezolvate cu ajutorul modelelor electrice, energia acestora urmand sa fie generata cu ajutorul propriilor zacaminte de carbuni."

via | autocar

Comentarii (4)

  • florea
    voi bmw-isti sariti de ... in sus ca audi seamana intre ele, dar nici bmw nu e departe. spatele (lampile) seamana mult cu seria 7.
    1 4
  • myrules
    @florea
    E oarecum normal sa fie asa....si nu numai la bmw & audi. Majoritatea marcilor auto au scos si vor scoate modele care sa se asemene foarte mult. Si iata astfel unul din motivele pt care ne este usor sa recunoastem o masina pe strada: suntem obisnuiti cu liniile, stilul marcii respective :)
    2 0
  • myrules
    Iar cand ceva prinde bine, se fura repede ideea chiar si de la o marca la alta, nu numai de la model - model.
    Cum pana acum au fost la mare moda "angel eyes" de la bmw ( si o sa mai fie :D ) ...acum sunt "devil eyes" - farurile cu led-uri de la audi :)
    2 1
  • andr3i
    i-ar mai trebuie si o turbina eoliana in spate k sa fie 100% ecologica ...:)):)).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru