BMW se bazeaza pe X1 si Seria 5 pentru a mentine vanzarile la acelasi nivel

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 16.04.2010
BMW spera sa atinga acelasi nivel de vanzari ca in 2009 prin intermediul modelelor X1 si Seria 5. Totodata, acestia spera la o crestere la nivel de grup in 2011 prin lansarea lui X3 si Mini Countryman.

Germanii de la BMW se bazeaza pe noile X1 si Seria 5 pentru a-si mentine vanzarile la cel putin acelasi nivel ca in anul precedent. Seful departamentului de vanzari de la BMW, Ian Robertson, a declarat ca vor lansa mai multe produse in decursul acestui an, iar modelul X1 si-a depasit obiectivele de vanzari stabilite anterior. Seful departamentului de vanzari de la BMW se asteapta ca noile MINI Countryman si BMW X3 sa obtina si ele rezultate impresionante la scurta vreme de la debutul care va avea loc in ultima parte a anului.

Spre exemplu, lansarea lui BMW X1 a dus la cresterea vanzarilor BMW pe piata din Germania in primul sfert al lui 2010 cu 2.2 procente, atingand 50.416 unitati. Dintre acestea, 10.8% au fost reprezentate de X1, respectiv 5.459 de unitati. Volumul de vanzari combinat al marcilor BMW si Mini a crescut cu 1.4 procente in primul sfert al lui 2010, atingand 56.617 unitati pe o piata care a scazut cu 22.8 procente. In timp ce piata auto din Germania a cumparat doar 680.410 unitati in primele trei luni ale lui 2010, BMW a vandut 56.617 dintre acestea.

Tocmai de aceea, Ian Robertson a caracterizat piata din Germania ca fiind extrem de dificila.

Cei de la BMW estimeaza ca piata auto din Germania va scadea in 2010 cu aproximativ 750.000 de unitati. Pe de alta parte, cei de la J.D. Power estimeaza ca piata din Germania va scadea cu 761.000 de unitati in decursul acestui an, in timp ce alte organizatii estimeaza o scadere de 1 milion de unitati in comparatie cu cele 3.807.175 de vehicule vandute in 2009. O mare parte dintre aceste vehicule au fost vandute gratie programului de innoire al parcului auto din Germania, care le-a furnizat multor nemti sume importante de bani pentru achizitia unui autoturism nou.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (13)

  • la unii le curge mucii pe jos
    pe dracu....faliment BMW cel mult 1 an.
    3 14
  • @parazytu19
    ma enervati la culme cu inteligenta voastra NULA si cocalarismul de care dati dovada, voi experti lu' peste prajit.
    7 4
  • Monsieur
    ...
    Ti s-a atins coarda sensibila, BMW_CS. Daca el da dovada de cocalarism, tu de ce dai dovada?
    8 5
  • scadere
    vor scadea vanzarile la bmw la ce design au .... pacat.
    2 8
  • Ti s-a atins coarda sensibila Monsieur, daca ei 2 dau dovada de cocalarism, tu de ce dai dovada? De un posesor de VW GOLF 4 care viseaza la un BMW si se baga si el in seama intepand fanii BMW ca Domneeeee "e" cocalari. Ai vrea tu un Bmw.
    4 4
  • acr @745
    si tie ti s-a atins coarda :))...toti avem coarda atinsa se pare
    7 1
  • nu stiu ce sa zic...dar bmw a adus un aer cu adevarat revolutionar prin designul lui x6 care dupa cum vad se vinde bine. am vazut zilele trecute 5gt care mi s-a parut 0ribil la fel ca x6 ..la inceput...dar sincer...are intr-adevar acel aer aparte ...BMW.oricum e de apreciat noile tendinte prin care ...sa fim sinceri bmw au cam riscat...
    1 0
  • abc_e?
    bmw
    si continuand la ce a adaugat cel de deasupra mea:
    au cam riscat... dar care companie a mai riscat? sunt singurii care risca si aduc inovatii in materie de design, evident ca se urmaresc liniile precedente, dar masinile iau alte forme
    0 2
  • Hihihi
    Lasati-o moarta
    Ba baieti ba, da repede va aprindeti. Nu vedeti ca Parazitu are contul facut azi, deci e clar un nou personaj made by Automarket, gen Stelian Opincaru. Ce baieti nu se mai inghesuie lumea la comentarii?
    Daca vreti trafici si comentarii veniti si voi cu materiale ca lumea nu mizeriile astea de articol. Ca asa orice prost poate sa spuna ca Dacia se bazeaza pe Duster, si care e stirea? Faceti si voi niste teste ca lumea cu masini care intereseaza publicul, nu 20 de teste cu Citroen in toate variantele posibile....
    3 1
  • serifu
    @abc_e?

    asta o fost buna, singurii care aduc ceva nou in materie de design, ce ti se pare atata de special...de ex un seria 5 care e in proportie de 80 la suta identic cu seria 3, sau interioru ala ce il gasesti la fel pe orice model, cu putine retusuri pe seria 7?

    daca astea is inovatii din pct de vedere al designului ce sa mai spunem de japonezi?
    2 0
  • serifu
    @ian
    deci sa intelegem ca dulapu ala de seria 5 gt avea alta emblema decat benveu era urat cu spume si ti-ar fi fost rusine sa te urci in el..da asa ti se pare chiar frumos si mai ca l-ai conduce si inca cum, cu o mana pe volan si cu cealalta spargand seminte si cd cu salam
    7 0
  • Bine ca!
    Dar in afara de M3, X5 si seria 7, nu as cumpara de la ei!
    0 0
  • Americanii de la Edmunds considera ca VW Golg GTI este mai bun decat BMW M3 !
    http://blogs.insideline.com/roadtests/2010/04/2010-volkswagen-gti-better-than-an-m3.html
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru