BMW Seria 5 îmbracă uniforma de poliţist în Marea Britanie

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 27.10.2010
BMW a livrat 52 de exemplare Seria 5 F10 poliţiştilor din Marea Britanie. Omologii lor din România au doar cinci unităţi BMW în exploatare, toate fiind în versiunea 330xd.

Poliţia din Marea Britanie a primit 52 de exemplare BMW Seria 5 echipate special pentru intervenţii la viteze mari. Modelele beneficiază de tehnologia RESPoNSe a celor de la BMW , element care permite instalarea rapidă a echipamentelor necesare unui autovehicul destinat poliţiştilor. Cele 52 de unităţi fac parte dintr-o flotă specială de modele BMW, printre care putem enumera X1, X3, X5 şi motocicletele R1200 RF-P, care a reuşit să reducă costurile de întreţinere ale poliţiei din Marea Britanie.

BMW furnizează modele destinate poliţiştilor şi forţelor de intervenţie dintr-o serie de state. Modelele preferate de forţele de intervenţie sunt 330d în versiunile Sedan şi Touring, X3 xDrive20d, X5 xDrive30d şi xDrive40d şi, mai nou, X1. Motocicletele R1200 de la BMW în versiunea pentru poliţie pot fi întâlnite în numeroase state europene, Poliţia Rutieră având şi ea un număr însemnat de unităţi.

Spre comparaţie, Poliţia Română are în exploatare cinci exemplare BMW. Toate sunt Seria 3 în versiunea 330xd şi sunt destinate pentru escorta demnitarilor.

Vehiculele respective au un preţ de pornire de 45.279 de euro cu TVA inclus în versiunea civilă, preţul de achiziţie al unităţilor conduse de poliţişti nefiind dezvăluit, probabil din cauza faptului că au fost achiziţionate în leasing.

Via | ZerCustoms 

Comentarii (2)

  • Un fleac.. Politia romana are Logan de 70 000 de euro :)
    12 0
  • Marius
    O daa.
    In asa conditii mi-ar place sa fiu politist. :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru