BMW Seria 5 şi Seria 6 vor primi noul motor V8 de 450 cai putere

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 26.06.2012
BMW se pregăteşte să ofere noul motor V8 de 4.4 litri şi pe modelele Seria 5 şi Seria 6. Unitatea cu opt cilindri dispune de 445 cai putere şi 650 de Nm.

Esential

450 de cai putere oferă noul motor V8 de 4.4 litri cu Valvetronic

Odată cu introducerea faceliftului pentru Seria 7 şi a noului model Seria 6 Gran Coupe, BMW a strecurat pe piaţă şi o versiune îmbunătăţită a actualului său motor V8.

Unitatea livrează 450 de cai putere şi un cuplu motor de 650 Nm, performanţe bune, obţinute graţie sistemului Valvetronic. Potrivit nemţilor, acesta îmbunătăţeşte eficienţa propulsorului cu 25% pe limuzina 750i şi creşte performanţele.

Asemenea îmbunătăţiri nu puteau fi păstrate doar pentru câteva modele, BMW intenţionând să răspândească noul V8 pe toate exponatele gamei care suportă o asemenea configuraţie. Primii candidaţi sunt Seria 5 şi Seria 6, ceea ce înseamnă că anul acesta vom face cunoştinţă cu versiuni îmbunătăţite ale actualelor 550i, 550i GT, 650i Coupe şi 650i Cabrio.

De acest tratament nu vor beneficia însă şi SUV-urile X5 şi X6, ele urmând să păstreze, cel puţin pentru o vreme, vechea versiune a motorului cu opt cilindri. 

via l motorauthority

Comentarii (7)

  • Asta este un alt V8 "unicat" care e pus doar pe supersportive
    5 2
  • ionel paralel
    ia verificati voi mai bine si nu mai puneti puterile in BHP, si puneti-le in PS, si veti afla ca motorul are defapt 450 de cai
    0 0
  • dan_grc
    Corect."Asta este un alt V8 "unicat" care e pus doar pe supersportive'',(nefiabile) ca acesta .Ca tokmai scapasei cateva cuvinte,da pt asta sunt oamenii sa dea cate o mana de ajutor.
    2 1
  • AndreiRN
    Daca ar invata ceva de la Toyota/Lexus si ar face aceste motoare ceva mai fiabile ar fi ceva de capul lor.
    Pana acuma ajung la reciclare destul de rapid.
    Ofera macar 7 ani garantia?
    Nissan ofera 7 la SH.
    3 3
  • Unul care imi foloseste nickul si altul care abereaza cu Nissan cu 7 ani garantie la sh dar care in toate topurile de fiabilitate Bmw este peste ei si peste kia si Hyundai, e blat
    1 2
  • @AndreiRN
    Ciudat ca Toyota vrea motoare de la BMW. BMW imprumuta tehnologia hybrid, dar Toyota vrea motoare diesel si pe benzina, daca sunt asa proaste de ce le vgrea.
    5 1
  • andrei, daca BMW ar face motoare care cad la 50000km s-ar numi ... dar sa nu dam nume de producatori din franta. . .
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru