BMW testează sistemul de micronavigaţie Pathfinder

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 18.06.2010
BMW testează un sistem inovator de navigaţie pe un Seria 3 modificat. Acest sistem îndrumă şoferul chiar şi pe ce bandă să ruleze şi oferă micro-hărţi detaliate ale zonei în momentul în care ajunge la destinaţia stabilită.

Inginerii BMW testează un sistem inovator de navigaţie, care îi va îndruma pe şoferi în detaliu într-o zonă pe care nu o cunosc. Mai exact, e vorba de îndrumare în ceea ce priveşte parcarea, locul unde se poate plăti aceasta, benzinăriile din zonă şi alte elemente utile şoferilor care nu pot fi găsite pe orice hartă a unui sistem de navigaţie. Astfel, pe lângă serviciul de a direcţiona şoferul din punctul A în punctul B, noul sistem de navigaţie îi va putea oferi indicaţii şoferului în cazul în care acesta are nevoie de indicaţii diferite în punctul B, specifice zonei.

Cel mai bun exemplu al acestui sistem ar fi vizitarea unui complex comercial sau muzeu dintr-un oraş străin. Odată ajuns la destinaţie, şoferul nu poate pur şi simplu să parcheze maşina pe şosea, deci trebuie să găsească o parcare. După ce găseşte parcarea respectivă, trebuie să ştie unde poate achita nota de plată pentru staţionare şi de unde poate să cumpere un bilet de acces la muzeu.

În momentul în care şoferul doreşte să plece, poate folosi un smartphone să îl ajute să ajungă la maşina sa şi să pregătească traseul în continuare.

În primă fază sistemul de microhărţi al celor de la BMW va fi descărcat de pe internet prin intermediul unui computer personal, deşi bavarezii au introdus modele în Statele Unite ale Americii care integrează funcţii de la Google şi pot efectua căutări pe internet. Proiectul va avea câteva limitări în momentul lansării, dar odată ce utilizatorii vor începe să îl folosească, acesta se va dezvolta treptat, iar microhărţile vor putea fi adăugate şi modificate din maşină. Astfel, un şofer ar putea seta indicaţii noi pentru viitoarele persoane care vizitează zona respectivă, în cazul în care indicaţiile standard nu sunt suficiente sau concludente.

Spre deosebire de alte sisteme GPS, noul sistem de navigaţie i-ar indica şoferului pe ce bandă trebuie să ruleze pentru a se încadra mai bine direcţiei de mers pe care o urmează. Sistemul îi poate permite şoferului să navigheze "la purtător" după ce parchează maşina, prin intermediul unui telefon inteligent, echipat cu GPS şi internet mobil.

Toate aceste facilităţi ar reduce timpul unei călătorii şi ar elimina treptat momentele în care şoferii şi turiştii care călătoresc cu maşina nu reuşesc să găsească un anumit loc din zona în care se află.

Via | BMWBlog

Comentarii (2)

  • ,,seria 3 modificat,,? adica?
    0 3
  • @ian
    Probabil ca se refera la o serie de senzori si calculatoare care masoara anumiti parametri... Sau tot felul de echipamente necesare monitorizarii sistemului de navigatie.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru