BMW va folosi motoare turbo pe modelele M

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 27.11.2008
Dupa 20 de ani de folosire a motoarelor aspirate, BMW va implementa motoare turbo pe modelele M.

Conducerea BMW a decis sa opereze o schimbare majora in privinta motoarelor care vor fi amplasate in viitoarele modele M, bavarezii pregatind motoare turbo cu injectie directa de combustibil intr-o gama care pana acum dispuneau de propulsoare aspirate.

Producatorul german da vina pe standardele stricte de emisii pe care toate modelele trebuie sa le respecte. Un alt motiv avansat de BMW este reprezentat de costurile de productie enorme pentru uzinele de putere cum ar fi motoarele V8 si V10 de pe M3, M5 si M6. Faptul ca Audi si Mercedes-Benz ofera deja motoare supraalimentate pentru modelele lor de performanta ar putea avea o legatura cu decizia celor de la BMW.

Primul model M echipat cu motor turbo va fi X6 xDrive M, care va beneficia de un motor V8 bi-turbo de 4.4 litri, de aproximativ 500 cai putere. Acelasi motor ar putea fi folosit si in noul M5, care va fi lansat in 2010. Versiunea M a lui BMW X6 va accelera de la 0 la 100 km/h in mai putin de 5 secunde si va avea o viteza maxima limitata la 250 km/h.

Pentru a micsora impactul ecologic pe care aceste motoare il au asupra mediului, divizia M va echipa noile modele cu functii cum ar fi Stop/Start automat si regenerarea energiei de franare. Inginerii BMW testeaza un nou tren de rulare care va fi folosit la X6 ActiveHybrid si care foloseste un set de baterii nickel-metal pentru a alimenta un motor electric care ii va imbunatati consumul si cifra emisiilor.

Via | Autoweek

 

Taguri: BMW, M3, M5, M6, X6

Comentarii (4)

  • Cristi
    BMW e cel mai tare
    orice ar fi si orice ar face, tot bmw e cel mai tare!!
    0 0
  • Schimdt
    Pt Cristi
    da da, ami ales alea de 1,6 si 1,8 si dieselurile care sunt la noi pe strazi..... Un BMW adevarat incepe de la 2,5 in sus, orice altceva, este defapt o dacie facuta de nemti.
    0 0
  • pentru cine stie
    bmw
    bmw nu inseamna numai motor mare si putere ... dar pt asta trebuie sa ai unul ca sa-ti dai seama! Oricum bmw nu a mai facut masini dupa 2004...pacat!
    0 0
  • mowgli
    pt schimd
    asa e.ai dreptate.da nu stiu de ce nu-ti iei logan, i-ti pui motor de m5 in el si sigla de bmw.si uite cum cu 30.000 de euro ai bmw.cine-i ca tine?un logan adevarat incepe de la 2000 cmc.ce e sub el e defapt o dacie facuta de francezi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru