Brabus a lansat doua SUV-uri performante la Geneva

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 04.03.2009
Tunerul german Brabus a lansat ML 63 Biturbo si GLK V8 la Salonul Auto de la Geneva.

Tunerul german specializat in modificarea modelelor Mercedes, Brabus, a prezentat doua SUV-uri extrem de performante in cadrul standului sau de la Salonul Auto de la Geneva. Primul model este bazat pe Mercedes-Benz ML, si are un motor V8 bi-turbo care dezvolta 650 CP si un cuplu motor limitrat electronic la 850 Nm.

Brabus ML 63 Biturbo poate accelera de la 0 la 100 km/h in 4.2 secunde, iar viteza maxima a acestuia este de 310 km/h. Acest model este cu 100 CP mai puternic decat Brabus Widestar, model bazat pe Mercedes ML. Nuantele inchise predomina interiorul acestui model, ML 63 Biturbo fiind imbracat in piele Alcantara si fibra de carbon. La exterior troneaza jantele de 23 de inch, care par ceva mai mari datorita aripilor care nu sunt la fel de umflate ca la Widestar. Brabus ofera clientilor acestui model posibilitatea de a ii aplica kit-ul Widestar pentru un aspect exterior deosebit. Pretul acestui model este de 190.602 euro, fara taxe. Motorul V8 Bi-turbo de 650 CP poate fi achizitionat separat pentru 69.800 euro.

Cel de-al doilea SUV prezentat de Brabus la Salonul Auto de la Geneva este GLK V8.

Inginerii Brabus au reusit sa inghesuie un motor V8 de 5.0 litri de provenienta S-Klasse sub capota lui GLK. Tunerii germani au modificat serios aceasta unitate inainte sa o implementeze sub capota noului SUV Mercedes. Cu ajutorului unui arbore cotit creat special, cilindreea motorului a fost marita la 6.096 centimetri cubi, iar noile pistoane forjate i-au marit raportul de compresie la 11:1. Astfel, propulsorul V8 al noului Brabus GLK dezvolta 462 Cp si un cuplu motor de 615 Nm.

Brabus GLK V8 beneficiaza de o transmisie automata 7G-Tronic, un sistem de evacuare performant, precum si de o suspensie sport Brabus, care ii micsoreaza garda la sol cu 30 milimetri. Modelul poate accelera de la 0 la 100 km/h in 4.9 secunde si viteza maxima a acestuia este de 275 km/h. Pretul lui Brabus GLK V8 este de 198.200 euro.

Via | Brabus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru