BYD: "Vrem sa devenim liderul pietei auto mondiale"

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 20.09.2009
Constructorul chinez de masini BYD vrea sa detina suprematia pe piata auto mondiala peste 15 ani. Acestia vor sa cucereasca piata din Asia si mai apoi sa patrunda in SUA si Europa.

BYD (Build Your Dreams), producator de baterii si unul dintre cel mai mari constructori auto din China, vrea sa se impuna cat mai rapid in lumea auto, compania avand ca prim scop sa depaseasca volumul vanzarilor Toyota si mai apoi sa devina lider modial pe piata auto. Fondata in anul 1995, compania a activat ca producator de baterii, incepand in urma cu cativa ani sa construiasca si masini electrice. BYD a fost primul constructor din lume care a introdus in productia de serie o masina electrica care poate fi incarcata de la reteaua electrica.

“Target-ul companiei noastre este unul pe termen lung. Vrem sa devenim constructorul numarul unu al Chinei pana in anul 2015 si sa ajungem liderul pietei auto modiale pana in 2025”, a declarat Jasmine Huang, responsabil cu politica de marketing de la BYD. “Pana acum, comenzile au venit din partea populatiei Chinei, dar ne gandim sa ne extindem si catre celelalte piete auto ale lumii.”, au fost cuvintele aceleiasi Jasmine Huang.

Din punct de vedere al vanzarilor, China s-a situat in acest an inaintea pietei auto din SUA, insa pentru a putea reusi sa se impuna in aceasta zona si mai ales in Europa, BYD trebuie sa isi revizuiasca standardele pentru siguranta, calitate, confort si performanta. Pentru a putea patrunde pe piata auto din SUA, asiaticii de la BYD trebuie sa vina cu un model de segment mediu sau compact, unde va avea de concurat cu mult mai cunoscutii constructori Toyota si Honda.

“Scopul celor de la BYD nu este unul usor, insa odata ce au cucerit piata din Asia, drumul lor catre varf va fi unul facil.”, a declarat Aaron Bargman, un analist american al industriei.

Un alt segment la care asiaticii vor avea de lucrat este politica de marketing, iar analistul Scott Laprise a declarat ca “Este vorba despre advertising. Totul se va reduce la publicitate masiva.“.

Dar pana sa devina un lider mondial in ceea ce priveste vanzarile de automobile, BYD trebuie sa depaseasca gigantul american GM. Pana acum, GM detine controlul pe piata din China, cu 814.442 de unitati vandute in prima jumatate a acestui an. In aceeasi perioada, BYD a vandut 246.881 de masini.

via | Reuters

Comentarii (16)

  • made in china.....
    stema lor ore e luata putin dupa cea a BMW-ului? sa le fie rusine daca nu sunt originali!
    6 8
  • Alex Radoi
    Vorbim peste 25 de ani...
    cred ca asta era ultima lor problema :).
    7 2
  • mda
    "Scopul celor de la BYD nu este unul usor, insa odata ce au cucerit piata din Asia, drumul lor catre varf va fi unul facil." Ma indoiesc ca cea mai competitiva piata auto e cea din Asia.
    10 7
  • Frenezie in raiul plagiatorilor
    Vrei un BMW seria 7, dar n-ai bani decat de un Logan ? Nicio problema ! Cei de la BYD ( nu, nu e o agentie de pariuri) au solutia pentru tine : Byd F6 !
    Acum ma gandesc... daca isi numesc masinile alegand cate un buton de pe tastatura qwerty, treaba e cam nasoala pentru posesorii de Mercedes-uri, BMW-uri autentice care vor fi priviti cu suspiciune de acum incolo... Nu-i de mirare ca viseaza la suprematia mondiala :))
    9 2
  • cristi
    nu stiu ce sa zic
    numarul masinilor vandute in asia cred ca depaseste europa cu mult... ganditi-va la populatie.. nu la ce marci sunt. deci este foarte probabil.
    si in plus, chinezii nu plagiaza pt ca nu pot altfel, chinezii plagiaza pentru ca e mult mai usor si mai ieftin. si la ei acolo masinile astea chiar se vand. in europa insa.. vor avea o problema mare, pentru ca dupa cum se vede... nu prea ne plac imitatiile:D asa ca eu cred ca va ramane ficare cu piata lui... nici masinile americane care nu sunt nici imitatii nici chinezarii nu prea au succes aici. e vorba de traditie si de conceptii. nu exista masina buna pentru toti
    10 0
  • banc
    Asta nu poate fi alceva decat un banc. Sau cu afirmatiile acestea vor sa faca mai cunosuta marca.. reclama gratuita

    Mi se pare asamanator cu firma care vroia sa cumpere pe HUMMER si sa facut cunoscut.
    2 2
  • OK
    Doamne-ajuta ! :)
    3 5
  • Bruce Lee
    @LEE
    du-te la biserica si aprinde-le o lumanare !
    5 1
  • dilema
    eu sunt curios care dintre producatorii auto nu vor sa devina candva in timp lideri mondiali , in fine , china masini viseaza
    4 1
  • sunt o sumedenie de pusti prin zona care in afara "granitelor" cartierului in care joaca "chiloteii" n-au pus piciorul. Tot pifanii astia, mari "macatori" de MTV, coca-colea si hamburger din carne dezosata mecanic se cred un fel de mafalda auto, considerandu-i pe aia mici, multi si cu ochii mijiti de la atata orez (orezul constipa, in cazul in care nu se stie) un fel de maimute multe si proaste care nu "stie" ce e aia masina. Fie ca o cumpara, o fabrica sau o deseneaza. N-am sa mai adaug decat ca tocmai (de)generatia asta de tip bamboo slash mall imbracata 99% in toale (ghici de unde?) in mai putin de 20'j de ani va merge pana si la buda in pas de "marsul cel lung". Dar ce vorbesc io? de unde nu e nici The Mighty God nu cere

    sa nu ziceti ca nu v-am spus!

    PS. astept voturile...rosii. Incercati, nu va sfiiti! Rosul e o culoare de viitor, trebuie sa va obisnuiti cu ea.
    8 1
  • hm
    Lasand la o parte faptul ca in China se fac multe lucruri de calitate super slaba sa nu uitam totusi ca ei fac si foarte multe lucruri de firma de calitate excelenta. Nu ar fi imposibil ca declaratiile lor sa se adevereasca in catva timp.
    3 6
  • gogu infologu
    eu zic ca vor ajunge
    am zis-o de mai multe ori, pe chinezi i-a durut in 3 si-n 4 litere cand a sarit urss-ul de c..r in sus ca le-a piratat MiG-ul, Tu-ul, An-ul, bomba atomica si capsula spatiala, etc. acum chinezul are industrei aeronautica 100% independenta, isi lanseaza singura proprii sateliti (de conceptie proprie) pentru viitorul lor GPS, iar mai nou isi vor constri propria statie spatiala.
    La fel si cu masinile... sunt 1.3 mld (cam de 3 ori populatia UE) iar in caz ca nu stiti nr 1 mondial ajungi prin VANZARI, nu prin mai bune sau mai original desenate, sau cumva crede-ti ca japonezii sau coreenii au stralucit prin propriile lor idei?! Acum 15 -20 de ani (scuze dar multi nu existati atunci nici la nivel de scrisori de dragoste) sa-ti iei o "asiatica" insemna sa te faci de ras in mod public.
    Dupa cum zicea roland, viitorul lumii auto e rosu, iar europenii daca nu se replofileaza vor sfarsi precum americanii.
    8 15
  • @gogu
    Du-te ba de aici, ca masinile japoneze erau foarte apreciate in SUA si in statele arabe la inceputul anilor '90. Lasa-ne, lasa-ne, du-te cu balivernele tale...
    12 6
  • florin
    gogu se referea la piata europeana si are dreptate
    1 4
  • gogu e prost!
    am zis!
    3 1
  • ai fost cu gogu la centrul de testare a inteligentei ? ... sau este doar o refulare a ta , menita sa iti dea un plus de incredere in propria persoana ?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru