Cadillac lanseaza CTS-V Station Wagon, rival pentru Audi RS6 Avant

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 14.08.2009
In luna martie a anului viitor, Cadillac va lansa versiunea de performanta CTS-V Station Wagon, capabila sa dezvolte 564 de cai putere si sa se bata de la egal la egal cu Audi RS6 Avant.

Succesul repurtat cu noile CTS si CTS-V i-a determinat pe cei de la Cadillac sa isi doreasca o extindere a gamei cu noi derivatii de caroserie. Constructorul american a anuntat deja ca in primavara anului viitor, sedanului i se va alatura varianta coupe si alaturi de aceasta cea break sau Station Wagon.

Americanii nu se multumesc insa doar cu atat si intentioneaza sa lanseze si o versiune de performanta a variantei Station Wagon, capabila sa rivalizeze cu nume mari din segment: BMW M5 Touring si Audi RS6 Avant. Viitorul CTS-V Station Wagon ar urma sa debuteze in luna martie a anului viitor, in acelasi timp cu lansarea coupe-ului.

Cel mai probabil, subsidiarul GM va folosi aceeasi unitate V8 supraalimentata, de 6.2 litri, pentru a pune in miscare break-ul de performanta. Asadar, sub capota este posibil sa regasim 564 de cai putere si 750 Nm, aceleasi cifre cu care a impresionat si CTS-V.

Nasterea unui break capabil sa primeasca indicativul "V" a fost, se pare, deja adoptata de sefii GM, Fritz Henderson si Bob Lutz.

In aceste conditii ne putem astepta in curand la primele fotografii spion cu modelul de performanta.

via | Autoblog

Comentarii (12)

  • un fan
    ....
    inca o data ...vrabia malai viseaza:))
    7 5
  • Stelian_Opincariu
    Nu stiu daca ma credeti dar la aflarea acestei stiri, imi salta inima de bucurie.........Cadillac il pune imediat pe Audi cu botu pe labe.........American way people!!!
    5 23
  • Ia cu paine,mai are Cadillac pana sa ajunga pe Audi la manevrabilitate si in cazul acesta cand este vorba de RS6 si la motor.
    7 1
  • DEGEABA ARE MOTOR MARE; NU ASTA FACE TOT.
    9 2
  • @opinca
    opinca ai inebunit iar cu americanele tale.orice taraba de masina dc e fct in america pt tn e cea mai buna.dc ti ai luat cruze crezi acum numai in americani...las o mai moale k sunt varza americanii....
    7 6
  • sa nu vorbim de cum arata tabla asta si cum arata un rs6
    7 4
  • george
    IN PRIMUL RAND SA SUPRAVIETUIASCA
    @ Stelian_Opincariu

    Cadillac ar face bine sa ia masurile necesare ca sa supravietuiasca. Dupa aia sa faca ordine in Europa si sa...hmmm...puna Audi cu botu` pe labe...Ca daca le taie Obama conducta de parai, n-o sa fie in stare sa puna cu botu` pe labe nici pe Dacia...
    9 5
  • iar ai fost luat peste picior steliane..ce sa-i faci asa e viata cand vorbeste gura fara tine!
    5 2
  • opinie
    Cadillac are vreo 20 de reprezentante (dealeri) in Europa si vrea sa se bata cu Audi care are 20 de reprezentanti (dealeri) numai in Romania. Va avea de tras pana sa-i prinda din urma!
    5 2
  • mama_lu_stelian
    @ Stelian_Opincariu
    ficior..... commenturile tale sunt praf. incearca sa te mai si abtii... pls
    7 1
  • AndreiRN
    iSTORIA
    Realitatea este ca Audi inca se juca in nisip cand Cadrillac facea masini. Si asta tinand cont de fiabilitatea fiecarei firme pot spune ca mult mai multe Carillacuri sunt in functiune acuma decat Audi care au ajuns deja la topit si jucari chinezesti.
    0 1
  • prezentul!!!!
    ce a fost odata... a fost, dar acum s au schimbat cu muuult lucrurile!!! cadillac incearca ceva, dar e mai slab si decat concurentii japonezi, dar si decat cei europeni...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru