Cadillac Provoq, inca un E-Flex

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 08.01.2008
Conceptul Cadillac Provoq a fost prezentat in cadrul Consumer Electronics Show din Las Vegas.

Esential

500 de km este autonomia de rulare a conceptului Cadillac.

Zilele acestea se desfasoara la Las Vegas Consumer Electronics Show (CES), un salon destinat in primul rand companiilor de IT, dar incercat in cateva randuri si de producatori auto.

Astfel, Cadillac a ales evenimentul din Las Vegas pentru a prezenta conceptul Provoq. Vorbim despre o alta variatiune a platformei E-Flex, conceputa de GM, si din care au fost realizate conceptele the Chevy Volt si Opel Flextreme.

Cadillac Provoq este propulsat pe baza celulelor de hidrogen, acest tip de combustibil asigurand o autonomie de 483 de km. Sistemul de propulsie electrica, existend pe Provoq, aduce un plus de autonomie de 30 de km conceptului semnat de Cadillac. Unul dintre motoare este amplasat pe puntea fata, iar celalalt pe putea spate, puterea combinata a celor doua fiind de 150 CP.

Daca prototipul este actionat doar de sistemul de propulsie pe hidrogen puterea constanta a acestuia este de 120 CP. Puterea motorului electric este de 80 CP in momentul accelerarii si de 12 CP in regim normal de rulare.

Performantele lui Prevoq nu sunt de neglijat: 8,5 secunde 0-100 km/h si 160 km/h viteza maxima.

Sursa: Motor Authority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru