Cadillac renunta definitiv la modelul BLS

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 20.08.2009
Vanzarile extrem de slabe ale lui Cadillac BLS au dus la renuntarea la acest model. General Motors nu pregateste un inlocuitor pentru BLS, deoarece fondurile de dezvoltare sunt limitate, iar sansele ca acesta sa devina un succes in materie de vanzari sunt slabe.

Oficialii General Motors au decis sa renunte definitiv la Cadillac BLS, iar productia acestuia a fost sistata permanent in luna iunie. Modelul BLS era comercializat doar in Europa si era bazat pe Saab 9-3, fiind construit chiar in aceeasi fabrica cu acesta. Din pacate pentru fanii lui BLS, modelul nu a reusit sa se apropie de tinta de 10.000 unitati vandute pe an, motiv pentru care a fost declarat neviabil. In cei doi ani in care a fost disponibil, Cadillac a vandut doar 7.356 unitati BLS.

Un eventual inlocuitor al lui Cadillac BLS nu va fi lansat prea curand, deoarece planurile de dezvoltare ale celor de la Cadillac sunt intarziate de situatia financiara a companiei GM. Desi General Motors a iesit de sub protectia legii insolventei de aprope doua luni, compania americana nu si-a revenit pe deplin din punct de vedere economic, iar resursele pentru modelele de nisa sunt rezervate. Cu toate acestea, oficialii Cadillac au anuntat ca pregatesc un model de clasa mica performant, dar care va fi lansat la nivel global, nu doar in Europa.

Americanii de la GM vor introduce modelul CTS SportWagon in Europa in speranta ca acesta va reusi sa ii tina locul lui BLS Wagon pe piata de pe Batranul Continent. Pe langa asta, modelul CTS Sportwagon va fi disponibil si cu un motor V6 diesel, care are o cilindree de 2.9 litri.

Aceasta decizie a fost luata deoarece 60% din automobilele de clasa medie vandute in Europa sunt comercializate cu un motor diesel.

Via | Autoblog

Comentarii (3)

  • george
    GROPARU` LU` SERIA 3?
    Nu cumva e acelasi model despre care se spunea ca vine prin Europa ca sa-i puna cu botu` pe labe pe alde BMW seria 3 si Mercedes C-Klasse?
    3 0
  • @george
    Nu, competitorul Cadillac pentru BMW Seria 3 si Mercedes-Benz C-Klasse se va numi de fapt, ALS.
    1 1
  • george
    DUPA SCORURI SI MOTORIZARI
    @ Sebastian Toma

    pare a fi pe aceeasi miriste cu seria 3...Cu seria 5 sigur nu se poate pune ca-si ia na na rau de tot (se pare ca nu se poate pune cam cu nimeni la ce vanzari a inregistrat)...O fi intre clase...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru