Cele mai bune 10 motoare de pe piata din SUA

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 10.12.2009
Wards Auto a intocmit si anul acesta un top al celor mai bune 10 motoare existente pe piata americana. Topul include, pe langa deja obisnuitele motorizari pe benzina, doua dieseluri si doua hibride.

Cu ocazia fiecarei editii a Salonului Auto de la Detroit, americanii premiaza cele mai bune motoare ale anului, oferindu-le constructorilor auto privilegiul de a fi inscrisi pe lista Ward's Auto 10 Best Engines.

Clasamentul a fost intocmit de sase editori ai publicatiei Ward, dupa testarea a 34 de vehicule (13 branduri distincte) pe parcursul lunilor octombrie si noiembrie. Motoarele inscrise in concurs reprezinta exclusiv piata din Statele Unite si au fost ierarhizate in functie de performante si consum.

Pentru a putea fi incluse in lista Ward, motoarele trebuie sa fie instalate pe modele vandute in SUA, sa existe in productie si sa fie la vanzare cel tarziu pana la sfarsitul lui martie 2010. In plus, unitatea analizata trebuie sa provina de pe o masina care nu costa mai mult de 54.000 de dolari.

Modele testate Tipul motorului
Audi A4 2.0 litri TFSI Turbocharged DOHC i-4
Audi S4 3.0 litri TFSI Supercharged DOHC V6
BMW Seria 3
3.0 litri DOHC I-6 Turbodiesel
Ford Fusion Hybrid 2.5 litri DOHC I-4 Hybrid
Ford Taurus SHO 3.5 litri EcoBoost Turbocharged DOHC V6
Chevrolet Equinox 2.4 litri Ecotec DOHC I-4
Hyundai Genesis 4.6 litri Tau DOHC V8
Subaru Legacy 2.5 litri Turbocharged DOHC H-4
Toyota Prius 1.8 litri DOHC I-4
Volkswagen Jetta Sportwagen TDI 2.0 litri SOHC I-4 Turbodiesel

Comentarii (6)

  • oh da
    cu totii cunoastem standardele ridicate de eficienta si dinamica ale americanirol.... deci parerea lor chiar conteaza.... NOT
    17 6
  • foarte tare pe locul 3 este un diesel.Sa inteleg ca incep americanii sa inteleaga conceptul de diesel?
    12 3
  • Castravetele
    Daca nu esti prea ocupat , poti sa-mi spui si mie care sunt standardele de eficienta si dinamica ale americanilor (daca tot esti expert, sau..........)
    5 11
  • castravetele
    toti sunt experti.
    "Cu ocazia fiecarei editii a Salonului Auto de la Detroit, americanii premiaza cele mai bune motoare ale anului, oferindu-le constructorilor auto privilegiul de a fi inscrisi pe lista Ward's Auto 10 Best Engines"
    le ofera privilegiul
    si vine un castravete, care zice ca nu conteaza parerea lor, dar totusi constructori astia se vor madri cu faptul ca au aparut in acest top. aduceti-va aminte reclamele in care se atacau reciproc audi cu bmw parca. si ultima a fost de la subaru care le-a cam inchis gura la toti. e un clasament bazat pe consum si putere. poti sa faci un clasament bazat pe demaraj daca vrei. totusi doua luni de zile astia au testat niste masinii. mi-as cumpara locul 2 daca as avea cu ce :D
    8 6
  • andreim4
    prietene ,americanii chiar sunt varza, sunt oamenii care cumpara cele mai multe masini din import, iar despre,,privilegiul '' ,este doar in capul tau ,poate pentru Wald este o onoare sa se asocieze cu AUDI ,BMW ,etc si nu invers
    3 1
  • hai sa fim seriosi, nu se dau premiile dupa ureche...se gaseste cate un coate goale sa comenteze numai prostii...masinile au fost in teste, nu au dat premii dupa ce scrie la carte...
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru