Cele mai bune farse auto publicate pe 1 APRILIE

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 01.04.2009
Automarket va ofera o trecere in revista a celor mai bune farse auto publicate de 1 Aprilie. Dupa Dacia Duster de serie vin Seat Ibiza Aero-Tonto si Hyundai i10 Papamobil.

1 aprilie, cunoscuta aproape peste tot in lume ca Ziua Farselor nu a ocolit nici industria auto. Marile publicatii de specialitate din domeniu, precum si birourile de presa ale marilor constructori s-au intrecut in inventarea unor stiri false, cat mai putin credibile sau cat mai aproape de adevar.

Automarket a deschis ziua de 1 aprilie cu o stire despre versiunea de serie derivata din conceptul Duster, prezentat de Dacia in premiera mondiala la Geneva. Asa cum probabil v-ati dat seama, imaginile au fost prelucrate pe calculator iar informatiile au fost modificate in asa fel incat sa se adapteze unui posibil crossover inspirat de Duster.

Nu mai este nevoie sa spunem ca stirea a facut rapid inconjurul mediului online si a fost preluata de mai multe site-uri internationale sau nationale. Zercustom, Worldcarfans, AutoExpress, Autovibe, Top Speed, Acasa, Pe Scurt, Stirea Zilei sau Bank News sunt doar cateva din site-urile care au acceptat sa intre in jocul propus de Automarket si au publicat stirea. Initiativa noastra nu a fost una singulara si ceilalti colegi din presa autohtona alegand diferite subiecte, de la motocicleta electrica Dacia pana la participarea constructorului roman in campionatul de Formula 1.

Aston Martin Lagondola

Peste hotare, marile publicatii au pregatit si ele farse cititorilor. Astfel, pe site-ul iMotor, in cursul diminetii, vizitatorii puteau citi despre cea mai nou gaselnita a celor de la Aston Martin. Potrivit acestora, constructorul britanic pregateste o barca care are la baza conceptul dezvaluit in premiera la Salonul Auto de la Geneva. Primele informatii arata ca bosajele vor fi pline cu aer iar caroseria va fi realizata dintr-un material plutitor.

Propulsia nu va fi asigurata de nici un motor V8 sau V12 ci de un vaslas inarmat cu un bat. Noul Lagondola ii va ajuta pe cei de la Aston Martin sa patrunda pe noi segmente de piata cum ar fi bazinul Amazonian.

Kia Aero-Soul

Oficialii Kia au venit cu o idee si mai traznita.

Aceea de a lansa o versiune Aero-Soul capabila sa se foloseasca de puterea vantului pentru propulsie. Sistemul brevetat de inginerii coreeni cu abrevierea APRIL (Air Propulsion and Retardation Installation Line) foloseste un panou frontal pentru a capta forta vantului atunci cand masina ruleaza pe autostrada.

Sistemul poate fi folosit si la decelerare, un panou posterior fiind capabil sa actioneze ca o parasuta pentru a ajuta franarea. Coreenii afirma ca noua lor inventie reduce emisiile de CO2 cu 40% in traficul cotidian sau le poate chiar elimina atunci cand masina merge pe un drum in panta.

Hyundai i10 Papamobil

Cei de la Hyundai au venit insa cu o replica pe masura: un vehicul dezvoltat pe platforma lui i10, destinat transportului persoanelor de rang inalt. Micul model urban se pare ca a fost ales din considerente economice. Vehiculul utilizeaza o tehnologie care, surprinzator sau nu, este abreviata ca si cea inaugurata de Kia pe Aero-Soul: APRIL. De aceasta data este insa vorba despre Armor Protected Roof Integrated Lining, un material compozit, foarte usor, care ofera protectie VIP-urilor ce vor achizitiona masina.

Propulsia va fi asigurata de un motor de 1.2 litri pe benzina, care nu va asigura insa suficienta putere pentru o evadare rapida din mijlocul unei confruntari. Pentru astfel de situatii Hyundai a gandit insa un nou material, mai usor si mai rezistent decat Kevlar-ul.

Potrivit unor surse din interiorul Hyundai, primul i10 modificat va merge in Italia, la un cumparator anonim, cel mai probabil un lider spiritual, avand in vedere culoare in care a fost vopsita masina si tapiseria identica cu vesmintele monahale.

SEAT Ibiza Aero-Tonto

Seat se alatura isteriei create astazi cu un model la fel de incitant. Este vorba de fapt despre o versiune mult mai ecologica a modelului Ibiza Ecomotive. Din primele informatii se pare ca versiunea este echipata cu o elice de mici dimensiuni, a carei tehnologie este inspirata de morile de vant olandeze.

Potrivit oficialilor, elicea va fi capabila sa produca energie atunci cand masina se afla in miscare, consumul de combustibil urmand sa scada pana la valoarea record de 2.4 litri/100 de km.

Spaniolii se lauda cu faptul ca la o viteza de 5 km/h energia creata de elicea montata pe acoperis este suficienta pentru functionarea farurilor de ceata si a semnalizarii.

La viteze de peste 38 de km/h rezultatele sunt insa impresionante: energia rezultata este suficienta pentru a putea folosi farurile si alte elemente cheie. Constructorul spaniol a afirmat ca se pregateste sa lanseze o versiune imbunatatita, care va folosi o elice cu opt palete de un metru.

BMW Magnetic Tow Technology

BMW nu a stat cu mainile in san si a pus la punct un sistem botezat Magnetic Tow Technology, dezvoltat in urma unui parteneriat cu NASA. Se pare ca tehnologia este evolutia actualului Efficient Dynamics, bavarezii anuntand un consum cu 30% mai mic pentru toate modelele sale odata cu introducerea noului sistem.

Sistemul include un senzor frontal care emita o unda magnetica cu o lungime de 20 de metri. Unda magnetica detecteaza masina care apare in raza sa de actiune si se fixeaza in urma ei. Astfel, soferul BMW poate elibera acceleratia oricand fara a intrerupe functionarea masinii. Oficialii bavarezi afirma ca masina care "tracteaza" practic automobilul BMW nu va simti nici o modificare la capitolul manevrabilitate.

Dupa o asemenea zi si atatea surprize neprevazute numai publicul poate decide care a fost cea mai inspirata farsa. Asteptam opiniile voastre!

via | Zercustoms | iMotor | WCF

Comentarii (43)

  • duuh!
    trist (?) este ca unii au crezut stirea cu Duster. Trebuia sa lasati postarea deschisa si sa moderati acele mesaje cu: in sfarsit a facut si dacia o masina adevarata, sau aceleasi plastice de prost gust, motorizare slaba, etc....Ar fi fost destule "momai" de astea.
    1 1
  • ieftin
    ce glumitze basite..
    0 1
  • Super
    Super glumeti...haha...punct
    1 0
  • Suparatu
    "bad photoshop job"
    Cel mai bine au descris ceea ce eu cred despre gluma voastra baietii de la Worldcarfans.com : "Clearly this is a bad photoshop job with so many flaws it's hard to begin pointing them out." :))

    PS: Doua lucruri sunt jalnice:
    1. Multe publicatii autohtone au facut gluma de 1 aprilie folosind marca Dacia. Oameni buni, dragi romani, numai brandul asta exista? Iar daca sunteti nationalisti, puteati sa spuneti si ca de ex. de pe portile Ford Craiova iese un nou vehicul.
    2. Ieri am incercat sa postez un comment la articolul asta dar in locul codului a ramas, la un moment dat, numai un X si "Greu de citit? Regenerare cod" care nu mergea. Ati fost de tot ra.. pardon, de toata cacaua

    Sunt curios daca de data asta am noroc si imi lasati comentariul
    0 0
  • Mircea T
    am pus bot u' rau de tot
    Buna pacaleala, sincer discutam cu sotia sa ne achizitionam un automobil nou pe la sfarsitu anului, dar cand am vazut articolul cu Duster de ieri, am hotarat ca e pe gustul amandurora si am fi asteptat pana anul viitor cand scriati ca va aparea. Da, hotarasem si culoarea...gri inchis sau negru. Pfff, chiar mi-a placut...acum ne vom reorienta spre viitoarele Sportage sau Tucson...
    0 0
  • Costin
    HA HA
    Mi-am luat-oooooo!!! :)) si p langa mine inca un prieten. Super tare si nu reusise nimeni sa ma pacaleasca ieri.
    0 0
  • Marius
    Sunteti tari
    Recunosc ca am pus botul la stirea asta. Mai mult, m-am ofticat pt ca nu puteam posta pe topic. Asta e. Uite asa mai invata omul.
    Sunteti buni.
    0 0
  • first_yoyo
    wow
    sincer, nu imi vine sa cred ca persoanele de mai sus chiar au crezut asa o idiotenie. se vedea prea clar editarea si culmea, la numai un an dupa farsa cu bicicleta dacia. care sincer a fost mai credibila.

    de ieri de la ora 8 tot postez pe la mai toate stirile ca este o farsa, insa mi-au fost sterse toate posturile.

    la inceput a fost lasata postarea pentru stirea cu duster numai ca nu mergea.

    sincer, cred ca le-am dat ceva batai de cap, numai stergandu-mi mesajele

    see ya
    0 0
  • hahaha
    ati intors-o, stirea e reala
    cred ca Dacia v-a pus sa stergeti stirea.
    . stirea exista in realitate pe autoexpress.co.uk
    intentia voastra nu a fost de pacaleala de 1 aprilie
    a iesit cam nasol, mai bine citati britanicii
    0 0
  • George
    1 Aprilie
    Bine ca ati oprit commenturile ieri ca altfel va injura lume de atunci.
    Orice gluma din mass media cred ca este de kk si ar trebui sa va fie rusine :)
    0 0
  • buna farsa
    da buna farsa, acum scrietele celor de la worldcarfans, ca e o farsa ca ei probabil nu au inteleso si au publicato ca noutate serioasa si la ei pe site :))))
    0 0
  • @ Nanu @hahaha
    Probabil ar trebui sa le spunem si celor de la AutoExpress ca este o farsa, pentru ca au luat stirea fara sa citeze sursa.
    0 0
  • Dacia
    Ar fi bine sa-i informati pe cei de la Dacia ca asta a fost cea mai citita stire.Poate le da idei
    0 0
  • Ati servit de sus... frumos!
    De aceasta data ati facut-o elegant. Un articol atat de detaliat si relevant incat si presa auto a luat stirea de buna. Felicitari!
    0 0
  • Nu pot sa cred ca exista oameni care au "inghitit" stirea asta. Din prima secunda era evident ca e o pacaleala. Asta demonstreza cat de multa cultura atuo exista. Cum sa faca Dacia ceva atat de radical in serie? Si specificatiile erau aiurea, 1,8 tone(!!!) cu motor de 1.5 diesel sau 1.6 90cp benzina.
    0 0
  • Andrew
    Ce glume aveti.... anul trecut bicicleta Dacia, acum Dacia Duster.. sunt foarte curios ce mai faceti la anul.... noroc ca exista Dacia...
    0 0
  • Simona Alina
    Ce sariti in capul oamenilor asa fara motiv? Baietii au facut o treaba buna. Si desi era clar o gluma de 1 Aprilie, trebuie sa recunoasteti ca pe langa altele, papa-mobilul de la Hyundai sau nu mai stiu ce Kia, Duster-ul lor chiar arata fain. Asta e si motivul pentru care am ales sa il postez pe site, nu conteaza care. Doar ca sunteti asa porniti impotriva Dacia ca nu mai acceptati nimic nou! Si un Duster in gama de modele chiar ar aduce bani frumosi. Si nu e doar parerea mea!
    0 0
  • eustake
    tarani
    Ce tarani sunteti. A fost o gluma de 1 Aprilie. De ce criticati pana si asta? Mancatori de fasole ce sunteti.
    0 0
  • de ras si nu prea
    da, buna gluma.
    sincer si eu am crezut-o la inceput.

    din pacate insa, stirea cu Geely care au copiat Rolls Royce nu e doar o pacaleala...
    0 0
  • gluma
    Tari glumele!
    Felicitari!
    Recunosc ca si eu "am muscat-o".
    Cred s-au ofticat numai cei ce au crezut farsa cu Dusteru' si nu vor sa recunoasca. :)))
    0 0
  • De prost gust
    Eu accept sa primesc mail-uri de la voi pentru a vedea ce se mai intampla pe scena auto , dar cand primesti pacaleli, atunci mail intra in categoria celor care iti cer pin-ul de la card. Numai de bine.
    Cheers
    0 0
  • claudiu h
    buna asta
    M-am spart de ras ...
    Nu chiar ...
    Nu stiu cati au crezut ...
    0 0
  • iulian
    intrebare...
    Daca va face Dacia o surpriza si anul viitor chiar lanseza masina!? La cat interes prezinta....ar fi o serioasa sursa de supravietuire pentru ei...!
    0 0
  • George
    Gluma
    era clar ca stirea a fost o farsa :) prea indraznet spatele dusterului pt ca Dacia sa-l produca in serie :P oricum bv AM
    0 0
  • Top Story
    A trecut 1 Aprilie, azi principala stire este descalificarea lui Hamilton din Marele Premiu de F1 al Australiei .
    0 0
  • mda
    Felicitari ! Gluma a fost excelenta !
    0 0
  • Vlad Tepes
    Mi s-a acrit de glume proaste de 1 aprilie ca de mere padurete stricate. Iar gluma voastra a fost printre cele mai proaste. Faptul ca unii au fost pacaliti nu o face buna.
    Ce-ar fi sa încercati sa deveniti un site auto serios si sa va concentrati mai mult pe stilul în care scrieti articolele si mai putin pe asemenea glumite si pe titluri bombastice la articole prost scrise sau neinteresante, întrucât deocamdata semanati cu Libertatea sau Cancan la capitolul profesionalism si calitate a articolelor.

    P.S. Ce frumos ca diacriticele nu sunt recunoscute...
    0 0
  • Florin
    Bravo mah!
    Chiar ma intrebam: Cum mah, nu au zis ei ca nu se produce Duster??????!!
    0 0
  • Master
    Duster
    Am scris ieri ca e pacaleala ... dar nu ati mai afisat postarile de dupa articol ...
    0 0
  • Glume de Camin Cultural din Caracal
    Mestere pe mine nu m-ai dus de nas, sunt vulpe batrana.......

    Vlad Tepes, bine ai punctat nene! Dar Mester e inca un pustan, mai trec vreo 10 ani pana se coace.

    Din pacate foarte multio jurnalisti romani isi exercita meseria intr-un mod foarte siropos. Pe cat de penibil a devenit ProMotor, incet incet si Automarket le calca pe urme.

    Asta e politica lor, poti sa ii pui la zid?
    0 0
  • Mi-a placut
    Sunt ferm convis ca multi au inghitit teapa.Dar putini recunosc ! Printre care ma numar si eu.Singura pacaleala ce a prins.Felicitari !

    P.S.: Acum imi inspirati si mai multa incredere :)) (glumesc)
    0 0
  • Mircea T
    @ Paul
    Da, te-ai trezit tu dintr-o data sa fii cel mai inteligent om de pe Automarket. Auzi la el, cultura auto...si ce daca am pus botu? Inseamna ca nu am cultura auto? Oare tu ce cultura ai? Cultura porumbului sau a vitei de vie? Ascute-ti sapa si ia drumul ogorului, ca sigur e la doi pasi de tine. Te mai rog sa postezi contul bancar personal, poate te ajutam noi "incultii" cu niste bani de benzina pentru a ta masina non-euro sau euro 1 care o conduci trasa de 2 cai frumosi. Pa
    0 0
  • nice!
    Felicitari ! cum a mai spus cineva farsa de anul trecut a fost mai credibila. dar oricum meritati aplauze daca nu pt stire pt timpul petrecut in fata calculatorului pt editarea pozelor si continutul "stirii".

    @ rai/inteligenti/cei "cu cultura" auto:
    bai nene... care este problema voastra ? deci nu va inteleg! daca nu va mai plac stirile Automarket dezabonati-va! daca va place worldcarfans sau stiu eu ce alt site auto inscrieti-va acolo in cazul in care nu ati facut asta deja si nu mai intrati pe automarket! Mie chiar imi place automarket si tin sa-i mai felicit odata pe aceasta cale pt munca depusa!
    0 0
  • duster
    pixu meu..eu am luat-o-n freza :))
    0 0
  • Agent de vanzari Da'cia
    fraierimea romana
    @LuCaS mucles mah. trimit baietzii peste ip-ul tau si te inunfd un pic daca mai comentezi. adevarul e ca cine credea ca o sa scoata dacia ceva asemanator cu Duster...au fost naivi rau de tot. cei mai naivi.
    0 0
  • daca nu erau baietii care stie
    io nu-mi dadeam seama. Bine ca au fost oameni maturi, cu vasta experienta in automobile, design, fotoshop-pe-el', marketing, vanzari endevans si-n van cu credit, simtul maximus al masurii si biensur, al umorului pe aici. Noroc cu ei ca altfel, eram si acum la lumanari si lampa cu ulei(fara colesterol).
    Auzi, sa-si permita astia sa faca glume de 01.04. Ce tupeu mei redactie, sa jigniti oamenii care se pricepe. Tupeu !
    Ma dezambondez de tot in semn de protest intelectual vehement cu sechele !!
    1 0
  • kokoshu
    pt Paul "culturistul auto"
    Multumita "culturii auto" detinute de creierul dumitale, Romania poate iesi usor din criza actuala. Nu ne ramane decat sa speram ca vei reusi sa rezolvi chiar toata criza mondiala. Multi de aici ne cerem scuze tie "zeule al culturii auto" ca am avut proasta inspiratie sa privim 2 poze si un articol extrem de reusit, si care am crezut ca poate fi adevarat. De asemenea, ne cerem scuze ca suntem contemporani cu "prea iluminatul" dumitale talent si promitem ca te vom vota la urmatoarele alegeri prezidentiale. Bun, gluma gluma, dar trebuie sa-ti fac profilul, asa, cu talentul meu de "Duster botanist"
    Asadar, cred ca ai cam 178 cm inaltime, 61 kg (slab rau), ochelarist, netuns si cu nasu mare. Locuiesti la etajul 4, iar la scara e parcata "minunea visinie", vreun VW Golf 1 din '81 sau vreun Ford Taurus din '78, cu paturele pe scaune, piele din coada de vaca pe volan, parasolar "Pioneer" pe parbriz, un text "Nike" pe luneta spate, un vultur lipit pe porbagaj, 2 dungi din "scoci" alb pe capota fata, capace cromate pe roti, etc....uitasem de cei 3 catei din spate, de aia care dau din cap la denivelari, si dau aia din cap, si dau, si dau. CULTURA AUTO!!!
    0 0
  • jenant
    kokoshu a vrut s sustina ceva dar exagerand n detalii a dat0 trist..
    lasa nene omu sa aiba pareri ' ca doarare dreptate cu faza cu 'ceva radical'

    ps: da stirea e basita ca si glumitza toti cei care au scris 'wow ce tare e gluma sau..da chiar am crezut ca e adevarat si deja alesesem ce culoare v avea dusterul pe care il voi lua cu ocazia asta' .... sunt 'rude' d'le sitului sau chiar cei care scriu aici si se ascund dupa nick-uri..in fine trebuia sa v asumati gherla si sa nu comentati aiurea
    0 0
  • kokoshu
    @ SODA
    da prietene, am cam exagerat, sincer eram cu niste prieteni bine pusi pe glume, glume care se regasesc in profilul lui Paul. Sunt batjocoritoare dar am ras 2 ore bine de tot. In fine, dupa meciurile total ratate ale nationalei, chiar aveam nevoie sa rad ca pe vremuri. Pace voua
    0 0
  • koko !!
    ma omori !!
    Dc vb p limba mea ?!
    Eu nu doream sa-l rastignesc pe unul sau pe altul.
    Mi-e rau. Tre sa beau o vodka. Le-ai stricat erectiile intelectuale.
    Autodesk-Autocad nu mai pot fi alternative ptr ei si sunt frustrat.
    N-ai mila !!!
    Ma duc sa ma dau cu masina mea devalizata de faptul ca exista si ca este ptr mine ...masina mea, cumparata de mine.
    As fi dorit sa va vad la fata pe toti, sa vb cu voi uitindu-ma la chipul vostru, vorbind sincer si deschis. Am dori toti ce-i mai bun nu-i asa ?!
    Sa nu va suparati pe mine !
    Va rog sa fiti ROMANI !!!
    0 0
  • adryan
    ? moshu ?
    moshule, nu-s vreun inteligent, dar nici n-am inteles o iota din ce ai scris la 20:16, tradu-mi si mie
    0 0
  • Ptr. adryan...
    ...mai, scuza-ma si scuzati-ma, m-am lasat dus de val, am ras de m-am prapadit, comentariul meu era legat de replica lui "kokoshu"-"ptr. Paul, culturistul auto"(un pic mai sus).
    in contextul general. In spatele anonimatului si-n fata tastaturii multi de aici par ceea ce nu sunt in realitate. Si da, tare as dori sa fie toata lumea sincera si deschisa.
    1 0
  • Mircea
    ahahah
    @Agent de vanzari: stii macar ce e ala un IP??
    @WorldCarFans: pozele nu au fost facute in photoshop, genii
    @kokoshu: esti mortal frate...lucrezi cumva la circ. Nu ma intelege gresit, chiar mi-a placut gluma ta :)))
    americane cu creier de porumbel lovit de Ferrari, este evident ca s-a folosit un soft de modelare 3D (MAX, MAYA, Lightwave, etc.)

    Cat despre farsa, recunosc ca a fost buna. Desi eram putin sceptic, o sa recunosc ca am muscat-o. Si daca stau sa ma uit la farsele celorlalti, este evident ca asta cu Duster ar fi cea mai credibila. Celelalte au fost complet absurde si imposibil de crezut.

    Automarket, per total a iesit OK. Poate mai bine
    la anu'

    Toate cele bune
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru