Chevrolet a început producţia lui Volt

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 30.11.2010
Fabrica GM din Hamtrack, Detroit, a început producţia lui Chevrolet Volt. Modelul are un consum anunţat de organismul american de protecţie a mediului la 3.92 litri la sută.

GM a început producţia lui Volt la fabrica din Detroit-Hamtrack. Modelul este primul beneficiar al trenului de propulsie Voltec şi este văzut de cei de la GM ca fiind salvarea mărcii în ceea ce priveşte viitorul. Chevrolet Volt va fi disponibil pe şapte pieţe în primă fază, urmând să fie introdus ulterior şi pe alte pieţe. Organismul american EPA a catalogat modelul Volt ca având o economie de carburant de 60 de mile per galon, ceea ce înseamnă echivalentul a 3.92 litri la sută.

Chevrolet Volt este echipat cu o baterie litiu-ion de 16 kwh. Modelul oferă 150 CP şi dezvoltă un cuplu motor de 370 Nm. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h este realizată în aproximativ 9 secunde, iar viteza maximă a berlinei electrice de la Chevrolet este de 160 km/h. După cum ştiţi, modelul este echipat şi cu un motor cu ardere internă, care funcţionează pe post de generator. Potrivit unor informaţii, unitatea respectivă sare în ajutorul motorului electric la viteze mari, dar Volt nu este considerat un hibrid precum este Prius, ci un hibrid în serie.

Motorul cu ardere internă are scopul de a încărca bateria lui Volt şi nu este folosit tot timpul la propulsia vehiculului. În modul electric, vehiculul oferă o autonomie între 40 şi 80 de kilometri cu zero emisii de carbon.

După această perioadă, motorul cu ardere internă va oferi energie pentru sistemul electric, funcţionând ca un generator de curent electric.

Via | InAutoNews

Comentarii (3)

  • credeam ca deja nu mai punem botul la " zero emisii " doar pentru ca nu ardem combustibilul in masina...
    1 3
  • cred ca daca apare si in Europa se va vinde bine
    4 0
  • Am vazut Opel Ampera
    Am vazut la salonul auto de la Paris varianta pentru Europa : Opel Ampera . Masina e frumoasa dar pretul nu prea : 40.000 euro .....
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru