Chevrolet pregăteşte un SUV compact bazat pe Aveo

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 25.10.2010
În timp ce Opel lucrează la o versiune SUV a lui Corsa, cei de la Chevrolet vor crea şi ei o versiune SUV a lui Aveo. Potrivit oficialilor Chevrolet, modelul nu se va lupta cu echivalentul său de la Opel.

Oficialii Chevrolet au dat de înţeles că vor construi un SUV compact bazat pe Aveo. Modelul va fi proiectat de divizia coreeană a GM şi va fi lansat în 2012. Noul model va utiliza o versiune cu ampatament mărit a platformei lui Aveo şi va fi oferit atât în versiuni cu tracţiune integrală, cât şi în versiuni cu tracţiune faţă. Taekon Kim, şeful departamentului de design de la GM Dat, a anunţat că modelul respectiv va purta acelaşi limbaj de design exterior prezentat pe Aveo, dar că vor face tot posibilul pentru a oferi un interior de calitate superioară.

Interiorul lui Chevrolet Cruze va fi un punct de inspiraţie pentru noul model bazat pe Aveo, oficialii mărcii anunţând că vor fi mult mai atenţi la culorile şi la materialele pe care le vor folosi pentru a dezvolta acest model. Elementele respective nu sunt singurele care vor fi preluate de la Cruze, printre acestea fiind ceasurile de bord şi chiar volanul. Sunt şanse ca modelul să fie echipat cu un afişaj central tip LCD preluat din gama Opel. În tot acest timp, oficialii Chevrolet susţin că ei nu vor crea un model care să se lupte cu echivalentul său din gama Opel, iar acest lucru nu se va întâmpla deoarece vor fi numeroase diferenţe între aceste modele. Situaţia modelelor Chevrolet Captiva şi Opel Antara a fost dată ca exemplu negativ, iar cei de la Chevrolet au spus că vor exista numeroase diferenţe între SUV-ul compact de la Chevrolet şi echivalentul său din gama Opel.

Luna ianuarie a anului 2011 va marca debutul unei versiuni berline a noului Aveo, care va debuta la Salonul Auto de la Detroit. În prima lună a acestui an, cei de la Chevrolet au prezentat conceptul Aveo RS, model care a prefigurat actualul Aveo în ceea ce priveşte design-ul exterior.

Anumite surse din cadrul GM au declarat că sunt şanse ca versiunea RS a lui Aveo să intre în pregătiri pentru producţie în curând.

Via | Autocar 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru