Chinezii au platit 133 milioane de euro pentru matritele lui Saab 9-5 si 9-3

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 15.12.2009
Chinezii de la BAIC au platit 133 de milioane de euro pentru tehnologiile si matritele actualului 9-3 si vechiului 9-5, modele care vor fi produse in Tara Marelui Zid.

Ziua de ieri a consemnat un pas istoric pentru General Motors, care a reusit sa vanda o parte din platformele si tehnologiile Saab, chinezilor de la BAIC, decisi sa produca actualul 9-3 si vechiul 9-5 pe piata locala. Ceea ce nu se stia pana astazi este pretul pe care asiaticii l-au platit pentru a "pune mana" pe secretele suedezilor.

Potrivit unei publicatii economice, tranzactia s-a facut pentru suma de 1.4 miliarde de coroane suedeze, echivalentul a 133 de milioane de euro. Potrivit unei surse anonime, banii se aflau deja in contul sudezilor de la sfarsitul saptamanii trecute.

General Motors nu se "imbata" insa cu "apa rece" si continua cautarile pentru un investitor capabil sa preia soarta subsidiarului suedez, pana cel tarziu la sfarsitul acestui an. Din primele informatii se pare ca cel mai aproape de a castiga cursa pentru Saab este un alt constructor nordic, olandezii de la Spyker.

Pana cand tratativele vor fi incheiate, banii obtinuti din tranzactia cu BAIC vor fi folositi pentru mentinerea pe linia de plutire a companiei suedeze si pentru un bun inceput sub noua conducere.

Comentarii (5)

  • razvan
    ?
    asta inseamna ca daca GM vinde pana la urma Saab lui Spyker, chinezii vor putea fabrica cele 2 modele cat timp vor?
    0 1
  • Adrian
    saab
    Nu razvan,.saab a vandut matritele ceea ce inseamna doar aspectul.Eu cred ca au facut o afacere buna.Suedezii stiu ca nu o sa vanda in veci chinezii masini,chiar daca arata ca rolls,maybach,lexus si asa mai departe
    Pana nu imprumuta si niste cunostinte de mecanica,degeaba.Masinile nu se fac la foc automat,cum sunt obisnuiti ei sa faca produsele si nu doar cu scopul de a crea multe locuri de munca.
    4 0
  • Chinezi...
    Cel mai mare ghinion al Chinezilor este ca nu sunt Japonezi sau macar Koreeni. Uite, Indienii sunt mai Koreeni ca si Chinezii. :D
    5 2
  • @Beewhore
    Da-mi voie sa te contrazic. Mie, chinezii mi se par mai japonezi ca indienii. :))
    5 0
  • mircea reloaded
    pamfletul continua
    SONDAJ 1:
    Credeti ca guvernul Romaniei sau milionarii din top 300 ar fi capabili sa investeasca (in urmatorii 50 de ani?)in Romania 133 de milioane euro la fel cum au facut-o chinezii ?
    -DA
    -NU
    SONDAJ 2:
    Credeti ca Romania are nevoie de investitii REALE, (vezi exemplul de mai sus) sau de imprumuturi de la FMI(Fondul Monetar International)-pentru pensii, salarii etc.?
    -ARE
    -NU ARE NEVOIE
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru