Chinezii de la BAIC au licitat oficial pentru marca Volvo

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 02.07.2009
Volvo ar putea ajunge pe maini chineze pana la urma, dupa ce BAIC a anuntat ca le-au facut americanilor de la Ford o oferta pentru marca suedeza.

Dupa ce va anuntam in urma cu trei saptamani ca Geely este noul proprietar al marcii Volvo, ca apoi Ford sa infirme acest zvon, chinezii de la Beijing Automotive Industry Holdings au trimis o echipa de negociatori din Europa in incercarea de a cumpara marca Volvo. Pe langa aceasta echipa, chinezii mai au un grup de negociatori la Opel, dar vor cumpara doar una dintre cele doua marci. Desi discutiile cu Opel au inceput de ceva vreme, chinezii nu par sa fie viitorii proprietari ai marcii germane, asa ca este foarte probabil ca BAIC sa se concentreze pe achizitia marcii suedeze Volvo.

BAIC este singurul producator chinez de automobile care nu detine propria sa marca auto. In schimb, chinezii de la BAIC produc automobile in cadrul parteneriatelor de tip joint-venture, semnate cu producatori precum Hyundai si Daimler. Daca BAIC ar achizitiona marca Volvo sau marca Opel, chinezii ar putea produce modelele unui producator european consacrat. Desi Ford nu a confirmat inca faptul ca negociaza cu chinezii de la BAIC, producatorul american de automobile ar trebui sa faca un anunt care sa confirme sau sa infirme acest zvon in urmatoarele zile.

Via | 4wheelsnews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru