Chinezii lucreaza la o copie dupa Bentley Continental

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 13.05.2009
Constructorul chinez Huatai Group se pregateste sa lanseze pe piata o copie dupa modelul britanic de lux Bentley Continental Flying Spur.

Atunci cand toata lumea credea ca designerii chinezi au renuntat sa mai copieze modele europene de succes un nou constructor din Tara Marelui Zid recidiveaza. Este vorba despre Huatai Group, o companie anonima, care tinteste sus pe piata auto, intentionand sa lanseze o copie la indigo a celebrului sedan de lux Bentley Continental Flying Spur.

O serie de schite aparute pe internet au dezvaluit formele pe care le va imprumuta sedanul de clasa medie al chinezilor. Exceptand blocurile optice, asiaticii au preluat cam tot ce se putea, inclusiv grila.

Momentan nu exista informatii despre viitoarele motorizari sau despre data lansarii oficiale. Cert este ca vom avea ocazia sa vedem copia chinezeasca cat de curand la unul dintre saloanele auto asiatice.

via | CarScoop

Comentarii (6)

  • florin
    chinezarie
    nu se poate compara niciodata cu luxul european. peste tot sunt oameni bogati numai ca europenii au mult mai multa clasa educatie si stil. chinezaria asta e ca iphone-ul varianta china : adica de toata jena
    5 1
  • gogu infologu
    dambovitenisme
    Acum 20 de ani, cand citeam revistele auto proaspat venite din occident, mai toate erau pline de "elogii" la adresa modelelor asiatice; ca nu au asta, ca seamana cu x sau y model, etc... acum nimanui nu-i mai este jena sa se afiseze cu o japoneza sau coreeana, sunt unii chiar foarte mandrii de modelele lor.
    Poate ca acum chinezii copiaza, ca deh, vor si ei, si costa mult r & d - ul. Insa pentru cei 1.3 mld de conationali, inca un mld de indieni, pakistanezi, bangladeshieni, vietmanezi, filipinezi, etc. si alti vre-o 500 de mil de amarasteni de te mai miri pe unde se vor gasii intre 100 - 500 de mii care sa dea banu pe asa ceva, ca sa zica si ei ca au o masina de fitze; iar in 15 - 20 de ani nu o sa-i mai fie jena europeanului de malul dambovitei cu ifose de frantuz sa se afiseze cu o chinezoaica.
    Daca stau sa ma gandesc bine in anii 20 - 30 destule modele de pe batranul continent erau inspirate dupa modelele de peste ocean... o tempora, o mores, ...
    0 3
  • O nuuuu :((
    Nuuuu... Call 911, sariti, ajutor, ma omoaraaaa...:((
    3 0
  • @gogu infologu
    la inceput japonezele nu aveau altceva decat fiabilitate ridicata si pret bun. Piata europeana vrea si design, materiale de calitate placute la atingere si nu doar o cutie cu roti ce stii ca nu se va defecta in veci. De ce crezi ca se vand atatea renault-uri si Fiat-uri care nu sunt foarte fiabile, pentru ca au altceva.
    De asta erau masinile japoneze atat de criticate la inceput. Dupa un timp, japonezii au inceput sa se adapteze la piata europeana si de aceea le-a crescut cota de piata (si pretul) pentru ca s-au adaptat.
    Nu ma indoiesc ca aceste masini nu vor avea succes, dar doar in anumite tari din asia, tari care nu au o cultura a automobilelor, a marcilor auto, nu au "lambo doors" sau "rolls royce grill" (scuzati englezismele). Pentru tarile care au cultura automobilistica, aceste copii reprezinta un sacrilegiu. Asiaticilor nu le pasa ca, copie un bentley care are o istorie de 100 de ani. Atata timp cat arata scump si costa putin, pentru ei e ok.
    3 0
  • tre s-o spun
    ca se pune la inima:

    daca e pana-n 15000 de euro si motor fiabil,ha ha ha ( asta da ironie )de maxim 2500 cmc v6 daca se poate .....parca as lua si eu una

    nu dati cu pietre.....pls pls ...STFVoastra....
    3 0
  • cred ca va fi mai degraba in jur de 30 000 euro
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru