Chinezii neaga evidentele: "Nu am plagiat Rolls-Royce Phantom!"

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 26.04.2009
Compania chineza Geely a raspuns acuzelor venite la adresa sa in ceea ce priveste modelul GE, care seamana cu Rolls-Royce Phantom.

Oficialii companiei chinezesti Geely, acuzati la Salonul Auto de la Shanghai ca au copiat modelul Phantom, al celor de la Rolls-Royce, sustin ca acuzatorii nu au dreptate si ca modelul lor este absolut original. Geely este unul dintre cei mai mari producatori auto independenti din China, noua aparitie din gama - denumita GE (Geely Excellence) - atragand atentia presei si vizitatorilor celui mai mare eveniment auto din statul asiatic.

Desi acuzati din toate partile de plagiat, sefii Geely sfideaza evidentele si sustin ca modelul GE nu este o copie, desi admit ca exista unele similaritati intre GE si Phantom: "Cele doua modele sunt absolut diferite. unii ar putea crede, la prima vedere, ca cele doua modele sunt identice, insa detaliile sunt evident diferite", sustine Zhang Xiaoshu, purtatorul de cuvant al companiei asiatice. Cu toate acestea, motto-ul modelului chinezesc este "Reinventing the classic". Oficialii chinezi nu au dorit insa sa explice care este modelul clasic pe care Geely GE il "reinventeaza".

Geely GE a fost prezentat in premiera mondiala in fata presei si vizitatorilor la Shanghai, atragand atentia prin unele elemente identice cu cele prin care s-a remarcat Rolls-Royce Phantom.

Printre acestea se numara grila, profilul lateral posterior si statueta frontala foarte asemanatoare cu cea utilizata de obicei de compania britanica de lux pe modelele sale.

Rolls-Royce a anuntat vineri ca ia in considerare un proces impotriva companiei chineze Geely: "Analizam optiunile pe care le avem. Atunci cand Geely GE va iesi pe piata, am putea sa intentam o actiune impotriva plagiatului evident. Unii ne-au intrebat daca suntem flatati de modelul chinezesc, sustinand ca faptul ca cineva ne copiaza este cel mai sincer mod de a flata pe cineva. Ei bine, in mod sigur nu suntem flatati de acest model", sustine Hal Serudin, managerul biroului Asia-Pacific al celor de la Rolls-Royce.

Geely GE a fost anuntat ca model de serie pentru 2012, urmand ca pretul sau sa fie de de circa sase ori mai mic decat al lui Rolls-Royce Phantom. "Pretul modelului Geely ne arata ca acestia nu se vor adresa aceluiasi tip de clienti. Iar clientii nostri nu se vor indrepta in mod sigur spre acest nivel de pret", continua Serudin.

via | AFP

Comentarii (16)

  • GEELY vs ROLLS =))
    1.este evidenta asemanarea dintre ele.
    2.este evident faptul ca aceste 2 autoturisme au target-uri diferite.Cand cumperi Rolls de fapt ,nu cumperi un autoturism, cumperi un vis, un status social, cu totul altceva decat atunci cand cumperi un Geely, adica drumuri dese la service+urile Geely care nu exista la noi in ?ara, calitate made in China etc, dar din fericire pentru chinezi, MANELARII de la noi nu stiu asta. Parca si vad toate ciorile cu Rolls GEELY =))
    0 0
  • Dilema chinezeasca
    Bai, dar cintezoiul ala de la Geely chiar nu are nici o jena. Ia auzi:
    "Cele doua modele sunt absolut diferite. unii ar putea crede, la prima vedere, ca cele doua modele sunt identice, insa detaliile sunt evident diferite"...pai cum mama dracu sa PARA identice daca sunt atat de "absolut diferite"???
    0 0
  • mihail
    hehehe
    hehehe QUOTE:'MANELARII de la noi nu stiu asta. Parca si vad toate ciorile cu Rolls GEELY =)) '
    doar mici coincidente in privinta designului celor de la Geely, care se aseamana putin cu Rolls-ul :D :D :D
    Acum serios, astia nu au nici o farama de bun simt in a copia un model, nu numai Rolls-ul,cel din urma fiind doar cireasa de pe tort.
    Astia (firmele auto chinezesti) , au venit la salon cu un numar impresionant de clone dupa modele ale marilor firme auto.
    Oricum clonele astea sunt destinate doar vanzarii la nivel national, nu cred ca pot sa pretinda sa exporte asa ceva in lume.
    o piata de desfacere de 1 miliard de jumatati de buletin :)
    0 0
  • fulgerica
    sa nu exageram totusi...detaliile sint totusi diferite... si ne-am gasit noi sa comentam ce copiaza altii cind si la noi se face asta in mai multe domenii la eurovision schimbam 2 note la melodie si cica e originala la sloganul de tara parca ne-au luat-o altii inainte...
    si unde mai pui ca industria nostra auto nu prea mai e a noastra...
    dar noi comentam de altii...:)
    0 0
  • ,,chinejii''
    care acum tin sub papuc economia mondiala fac ca-n bancu' ala cu femeia dracoasa pe care a prins-o barbatasu cu altu' in pat
    si ia zis barbatusau cu voce mica:
    -Ce faci draga aici ? Nu tie rusine......
    zice ea:
    -Nu fac mai nimica .Stau
    zice el:
    -pai draga,cu dansul........
    intrerupe ea brusc:
    -AUZI MA ? TU CREZI CE VEZI SAU CE SPUN EU ???

    cam asa e cu chinejii in ziua de azi daia nu le face nimeni nimic,ca le taie felia de la tortul economic.......ha ha ha
    ce-mi plac arogantele.....
    0 0
  • esenta
    Esenta nu sta in detalii (fie ele " totusi diferite"). Un lucru cert este faptul ca Rolls-Royce nu va avea de suferit din punct de vedere al pastrarii clientilor, daca vreti. Cei care vor cumpara un Geely GE, oricum nu ar avea bani sa isi cumpere un Rolls-Royce, iar cei care vor un Rolls-Royce, cu sigurnata nu vor face o confuzie asa de mare incat sa cumpere un Geely. Cunoscatorii fac diferenta. Cat despre chinezi...sa le fie rusine ca mai au tupeu sa si nege prostia pe care au facut-o.
    0 0
  • AndreiRN
    Asemanare
    Bravo lor ca au de munca si fac ceva rezonabil la pret.
    VW este clar copiat dupa Acura TL dar o copie mai ieftina si nu sare nimeni in sus.
    0 0
  • @AndreiRN
    Fratele meu, nu cred ca daca tu iti faci acum o lucrare de licenta (sa zicem), si la sfarsit ti-o fur eu, o sa zici tot "bravo lui". Fi serios! Cat despre VW si Acura TL, nu inteleg care e asemanarea. Eventual putea sa zici ca exista o asemanare mare intre Acura TL si Honda Acord (astea doua chiar seamana putin), insa VW nu arata asa nici pe departe, nici unul dintre modele. Salutare
    0 0
  • Paull
    scuza-ma ca ma bag dar ai nimerit-o
    ACCORDUL din Europa e chiar ACURA TL din America iar Honda vinde in Europa ca masina de clasa medie ce vinde Americanilor ca masina de lux
    0 0
  • @dogy
    asa e dogy. insa un VW nu se aseamana cu acura TL, nu-i asa? :)
    0 0
  • AndreiRN
    Inspirare.
    Nu e asa.
    Cam toate lucrarile de licenta au mai fost facute si de alti in lume asa ca .......
    Ofera clientului ce isi doreste.
    0 0
  • Paull
    de fapt ACCORDUL din Europa este ACURA TSX din America mai exact iar ACURA TL nu stiu cu cine seamana de la VW .Eu nu am vazut nici o asemanare cu sedanurile de la VW. Sa ne spuna el cu cine seamana ,nu sa se exprime in general asa...............

    m-am uitat aici la masini noi si la Acura si la VW si nu am vazut vreun model copiat de la unu-altu'
    0 0
  • dogy
    asta ziceam si eu. am verificat la fel ca tine dar nici un model VW nu se asemana cu acura TL....whatever....mai vorbesc aiurea unii :)
    0 0
  • AndreiRN
    Andrei ai dreptate 100% in legatura cu lucrarile, dar imi pare rau ca nu ai prins ideea...
    0 0
  • Ii oferi clientului ce isi doreste, insa in termeni de drept comercial ceea ce au facut chinezii se poate identifica prin concurenta ilicita, denigrare, confuzie, etc....nu e prea frumos
    0 0
  • antichinezi
    theheck
    chinezii astia sant doar niste hoti care fak tot ce se poate de la telefoane si pixuri pana la masini si avioane......niste gunoaie de 2 bani....cine a vazut un lucru calumea la chinezi? doar niste gunoaie....3 perechi la 10 mii nimk altceva.sa traiti bine
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru